Gemeente Zwolle

Minister Dekker op bezoek

Minister Dekker van Volkshuisvesting heeft donderdag 26 oktober 2005 de wijk Holtenbroek bezocht. Samen met buurtbewoners en projectteam Holtenbroek ontving Wethouder Van Dooremolen de minister. Het was een zeer geanimeerd gesprek, waarin de herstructurering van de wijk aan bod kwam. De gemeentelijke projectleider, mevrouw Waalewijn, zette uiteen hoe het partnerschap met ondernemers, woningbouwverenigingen en bewoners is opgezet. Waarna bewoners en anderen in discussie konden met de minister, terwijl men om de maquette van Holtenbroek heen stond.

De jongeren van het project Watch Out, buurtpreventie door jongeren tussen de 16 en 24 jaar, vertelden hoe zij de buurt tijdens de renovatie leefbaar proberen te houden. Dit gebeurt vooral door het aanspreken van leeftijdgenoten. De minister vond dit een mooi voorbeeld van hoe het ook kan in een wijk en neemt dit mee naar Den Haag.

Echt sfeer proeven in de wijk werd mogelijk gemaakt door een wandeling langs de verschilde projecten. Onderweg werd Julia, jonge bewoonster van Holtenbroek, gefeliciteerd met haar eerste verjaardag door de minister en de wethouder. Ook de buurvrouw van Julia was jarig. 'Lang zal ze leven' klonk luid door de Verhulststraat. De minister kon een kijkje nemen in verschillende huizen; nieuwbouw en huizen, die nog worden gerenoveerd. Hard werkende bouwvakkers deden verslag van hun werkzaamheden en voorbijgangers gaven spontaan hun mening over de wijk.

Na twee uur ging de minister weer naar Den Haag. Zij had een goede indruk gekregen van de herstructurering in Holtenbroek: een herstructureringsproject waarin goed wordt samengewerkt met diverse partijen en hiermee hun tijd vooruit is.

======

---