Provincie Zuid-Holland

Mogelijk huizen bij voormalige dierentuin Wassenaar

Door goedkeuring bestemmingsplan

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben het bestemmingsplan buitengebied Wassenaar grotendeels goedgekeurd. Het plan bevat een mogelijkheid dat in de toekomst op het terrein van de voormalige dierentuin Wassenaar maximaal dertien woningen komen. Bij Duindigt is een uitwerkingsmogelijkheid opgenomen voor een nieuw landgoed van 5,5 hectare.

Het vastgestelde bestemmingsplan landelijk gebied Wassenaar omvat nagenoeg het gehele buitengebied van die gemeente. Het gebied heeft een verscheidenheid aan functies die geconsolideerd, of aangepast moeten worden. Het gaat dan bijvoorbeeld om strand, duinen, landgoederen, enkele grote kantoorgebouwen, een renbaan, het voormalige dierentuinterrein en het terrein van de voormalige melkfabriek van Menken. De Waalsdorpervlakte heeft gedeeltelijk een defensie bestemming evenals het gebied waar een gedeelte van vliegkamp Valkenburg is gesitueerd.

Niet goedgekeurde onderdelen zijn bijvoorbeeld de bestemming van het Wassenaarse gedeelte van de zandwinlocatie Valkenburgs Meer. GS willen hier aansluiting met het streekplan en de bestemming natuur veranderd zien in zandwinning. Ook op een gedeelte van de Waaldorpervlakte moet naast de natuurbestemming het gebruik als militair oefenterrein mogelijk blijven. De bestemming moet daarop worden aangepast.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 - 441 66 22