Politie Gelderland-Zuid

Vader en zoontje gewond bij verkeersongeval

Nijmegen 27-10-2005 - (09)

Een 41-jarige man op een bromfiets die zijn 6-jarig zoontje achterop had, raakten woensdagvond rond 19.40 uur gewond bij een aanrijding met een vrachtwagen op het Takenhofplein.

Volgens enkele getuigen zou de man op de bromfiets, rijdend over de Spijkerhofweg in de richting van de wijk Zwanenveld, op het Takenhofplein op de fietspad door rood gereden zijn. Een 35-jarige vrachtwagenbestuurder uit Uden kwam vanaf de Wijchenseweg over het Takenhofplein de stad inrijden. Hij schepte de bromfietser en zijn zoontje die een val over een lengte van ongeveer 14 meter maakten en beiden in de berm van de weg terechtkwamen. De bromfiets kwam onder de vrachtwagen terecht en werd totaal vernield.

Vader en zoon werden beiden per ambulance overgebracht naar het Radboudziekenhuis. De politie vermoedde dat de bromfietsbestuurder gedronken had en daarom werd in het ziekenhuis een bloedproef van de man gevorderd. Hij weigerde daar aan mee te werken. De politie heeft proces-verbaal tegen de bromfietser opgemaakt ter zake van de aanrijding. Van het feit dat de man weigerde mee te werken aan de bloedproef, hetgeen een misdrijf is, heeft de politie afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.