Gemeente Tiel


Beperkt experiment winterterrassen

Enkele horecabedrijven in de binnenstad van Tiel mogen de komende winter bij wijze van experiment ook na 31 oktober hun terras laten staan. Deze winter wordt het terrasbeleid herzien.

Evaluatie nu geldende terrasbeleid
Begin 2005 is een evaluatiebijeenkomst met horecaondernemers gehouden over het nu geldende beleid. Bovendien is tijdens een controle- en inventarisatieproject in kaart gebracht hoe de terrassen in de praktijk worden geëxploiteerd. Tijdens de evaluatiebijeenkomst heeft een aantal ondernemers de wens uitgesproken om ook in de wintermaanden een - eventueel verwarmd - terras te willen exploiteren. Vooruitlopend op herziening van het terrasbeleid heeft de burgemeester onlangs het beleid al in die zin gewijzigd dat van het vastgelegde terrasseizoen kan worden afgeweken.

Deelnemen experiment
Tot nu toe hebben alleen de exploitanten van restaurant-café Royal aan de Markt 13 en Konditorei Hobé aan de Varkensmarkt 1 aangegeven dat zij aan het experiment willen deelnemen. Het is op dit moment nog niet toegestaan om bijvoorbeeld extra schotten om het terras te plaatsen om de klanten beschutting te bieden. Bij de herziening van het beleid zal worden bekeken of dit wenselijk is. Uiteraard krijgen alle belanghebbenden, voordat het beleid definitief wordt gewijzigd, de gelegenheid om hierover hun zienswijze kenbaar te maken.

Meer informatie
Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met de heer W. Driessen, horecacoördinator, telefoon: (0344) 63 72 52 of via e-mail.