Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


---

Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima 26 oktober 2005 bij symposium Anatomy of Terror

Hare Majesteit de Koningin en Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden woonden op woensdagavond 26 oktober op Paleis Noordeinde in Den Haag het besloten symposium Anatomy of Terror bij, georganiseerd door de Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam.

Hoofdspreker op het symposium was de Amerikaanse terrorismedeskundige Jessica Stern.

Na een inleiding door Gijs de Vries, EU-coördinator voor terrorismebestrijding volgde een lezing door Jessica Stern. De bijeenkomst werd afgesloten met een discussie.

Jessica Stern is als docent verbonden aan de Kennedy School of Government van Harvard University. Zij werkte eerder onder meer voor de National Security Council. Stern schreef ''The ultimate terrorist'' en ''Terror in the name of God'' en een groot aantal artikelen over terrorisme en massa-vernietigingswapens. Op dit moment doet Stern ook onderzoek naar de reacties in Nederland op terroristische dreiging en aanslagen.

In haar lezing gaf zij haar visie op de in haar ogen unieke Nederlandse reactie op terrorisme, namelijk zelfonderzoek naar identiteit en de traditie van tolerantie enerzijds en het overbruggen van cultuurverschillen binnen de maatschappij anderzijds.

Met enige regelmaat organiseert de Stichting Koninklijk Paleis te Amsterdam een besloten symposium over een actueel onderwerp. In verband met de renovatie van het Koninklijk Paleis vond de bijeenkomst plaats op Paleis Noordeinde. Het symposium werd bijgewoond door ongeveer 125 mensen.

27 oktober 2005
© RVD