Politie Hollands Midden

Datum: 27 oktober 2005


---
Noordwijkerhout Portemonnee twee keer gestolen De politie heeft twee jongens aangehouden voor het tot twee keer toe stelen van een portemonnee uit een woning aan de Nieuwe Duinstraat. Dit gebeurde voor de eerste keer op 29 juni jl. De portemonnee werd teruggevonden, maar het geld was eruit gehaald. Op 5 juli werd voor de tweede keer een portemonnee gestolen. De bewoonster deed aangifte. Na onderzoek door de politie werden woensdag 26 oktober een 14 en 15-jarige jongen uit Noordwijkerhout aangehouden. Zij bekenden het feit. De politie maakt proces-verbaal op.

Noordwijk Te hard rijden en onder invloed Bij een snelheidscontrole op de Gooweg in de vroege ochtend van donderdag 27 oktober is een 21-jarige automobilist uit Noordwijkerhout bekeurd. De gemeten snelheid was 96 km/u, terwijl ter plaatse 60 km/u is toegestaan. Bovendien blies de bestuurder bij een blaastest 260 ugl. De limiet is 220. De bestuurder is met twee bekeuringen en een rijverbod heengezonden.

Katwijk Verkeersongeval Woensdag 26 oktober even na 17.00 uur vond op de kruising Hoorneslaan/Noordduinseweg een verkeersongeval plaats. Een 52-jarige automobilist uit Katwijk reed over de Hoorneslaan en sloeg rechtsaf de Noordduinseweg in. Hij zag echter een 63-jarige fietsster uit zijn woonplaats over het hoofd waarna er een aanrijding ontstond. De vrouw werd met een beenbreuk overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Te hard rijden en onder invloed In de vroege ochtend van donderdag 27 oktober op de 's-Gravendamseweg werd een 22-jarige automobilist uit Lisse bekeurd wegens te hard rijden. De gemeten snelheid was 98 km/u, terwijl op deze weg de toegestane maximum snelheid 60 km/u is. Bij controle bleek de APK te zijn verlopen sinds eind 2004. Bovendien blies de bestuurder bij een blaastest 285 ugl. De limiet is 220. De bestuurder is met drie bekeuringen heengezonden.

Leiden Diefstal uit belwinkel

Een belwinkel aan de Steenstraat werd woensdag 26 oktober rond 22.00 uur bestolen van een zestal mobiele telefoons. De telefoons werden op nog onbekende wijze uit een vitrinekast gehaald. Een medewerker van de belwinkel die dit ontdekte wist nog net een 22-jarige man uit Ter Apel in zijn winkel te houden in afwachting van de gewaarschuwde politie. Deze man maakte deel uit van een viertal mannen die de winkel waren binnengekomen. Korte tijd later verlieten er twee de zaak. De medewerker die vanuit zijn kantoorruimte kwam zag vervolgens dat ook een derde man de winkel verliet. Vanuit zijn ooghoeken zag hij dat een vitrinekast openstond en dat in de vitrine een lege plek was. Hij hield de laatste man bij deze ontdekking vast en waarschuwde de politie. Deze heeft de verdachte ingesloten en stelt vandaag een nader onderzoek in.

Leiden Aanhouding voor oplichting

Een 23-jarige man uit Leiden pakte woensdag 26 oktober rond 15.00 uur in een supermarkt aan de Herenstraat uit het frisdrankenschap twee volle flessen en stopte deze in het emballageapparaat voor lege flessen. Met het statiegeldbonnetje liep hij naar de kassa en wilde met inlevering van dit bonnetje een pak melk meenemen. Deze truc werd opgemerkt door medewerkers van de supermarkt. Zij hielden de man vervolgens in afwachting van de gewaarschuwde politie vast. Omdat het hier gaat om een veelpleger wordt hij donderdag 27 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris

Ter Aar Aanhoudingen na (poging)inbraak De politie heeft woensdagmiddag, 26 oktober, twee mannen van 25 en 26 jaar uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Ringdijk en poging inbraak in een naastgelegen woning. De bewoonster van één van de woningen hoorde lawaai en dacht eerst dat dit afkomstig was van de buren. De bewoonster heeft echter toch poolshoogte genomen en zag een man staan bij haar woning. De vrouw heeft haar echtgenoot ingeseind waarna hij achter de inbreker is aan gegaan. De echtgenoot wist de man vast te pakken, maar deze wist alsnog weg te komen toen hij zich hevig begon te verzetten.Tijdens zijn vlucht voegde zich direct een tweede man bij hem. De bewoners zijn de mannen achterna gegaan, maar staakten snel de achtervolging toen zij zagen dat de mannen wegrenden naar het Landlustpad waar zij niet verder zouden komen. De politie werd gebeld en naar de andere kant van het Landlustpad geleid waarna de mannen werden ingesloten en het gebied werd afgezet. Na een zoektocht in het gebied door politie, een politiehond, een toevallig voorbij vliegende politiehelicopter, bouwvakkers en de bewoners werden de mannen gevonden. Zij hadden zich liggend onder de struiken verstopt. De inbrekers hadden een ruit van een raam vernield om in de woning te komen. Uit de woning waren twee paspoorten weggenomen. In de andere woning was geprobeerd via een raam binnen te komen.

Hazerswoude-Dorp Verkeersongeval Woensdag 26 oktober omstreeks 17.10 uur vond op de kruising Frans Halsstraat/Gerard Doustraat een verkeersongeval plaats. Een 43-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn reed over de Frans Halsstraat in de richting van de Ferdinand Bollstraat. Een 16-jarige bromfietser uit Hazerswoude-Dorp reed in tegenovergestelde richting. De automobilist sloeg linksaf de Gerard Doustraat in, maar zag de bromfietser en zijn bijrijder over het hoofd. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken en reed tegen de rechterzijde van de auto. De bromfietser werd met letsel aan een been overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De bijrijder, broer van de bestuurder, bleef nagenoeg ongedeerd.

Zevenhuizen Diefstal van vorkheftrucks Vanuit de opslagruimte van een bedrijfspand op het Nijverheidscentrum in Zevenhuizen (Zh) werden op de avond van vrijdag 22 juli twee vorkheftrucks ontvreemd met een gezamenlijke waarde van 55.000 euro. Om de diefstal mogelijk te maken werd gebruik gemaakt van een toegangspas van de opslagruimte. Tevens waren de daders bekend met de alarmcode. Uit het politieonderzoek kwam naar voren dat vermoedelijk een tijdelijke werknemer van een bedrijf dat gebruik maakte van de opslagruimte verantwoordelijk was voor de diefstal. Maandag 24 oktober konden twee verdachten, een 31-jarige man uit Gouda en een 28-jarige man uit Leiden, worden aangehouden. Zij bekenden samen het feit te hebben gepleegd en bleken nog in het bezit te zijn van de vorkheftrucks. Deze werden aangetroffen in een loods in de gemeente Voorhout. De voertuigen zijn inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. Tevens bleek de 28-jarige verdachte eigenaar te zijn van twee hennepkwekerijen in Leiden en Leiderdorp. Agenten wilden de verdachte voor de diefstal van de vorkheftrucks in Leiden in zijn woning aanhouden, maar troffen hem niet aan. Wel vonden zij een hennepkwekerij van zestien planten in een slaapkamer. De verdachte meldde zich later bij de Leiderdorps politie toen hij vernam dat hij werd gezocht. Nadat de man een ander verblijfadres in Leiderdorp noemde werd ook daar een onderzoek ingesteld. Op de Doeslaan, een bedrijfspand, werd eveneens een kwekerij met negentien planten aangetroffen. De kwekerij was weggewerkt achter een wand. De politie heeft de planten en de apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De verdachten zijn in afwachting van de rechtszitting in vrijheid gesteld.

Waddinxveen Aanhouding na diefstal en verduistering

De politie Waddinxveen heeft woensdag 26 oktober een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering. De aanhouding vond plaats in een horecagelegenheid in Gouda. De Waddinxveense politie startte een onderzoek naar de handel en wandel van de verdachte nadat een inwoonster aangifte had gedaan tegen de man. Zij had hem via een datingsite op internet leren kennen en een afspraak gemaakt, waarop een korte relatie ontstond. De man maakte misbruik van de situatie en benadeelde de vrouw door er vandoor te gaan met geld en goederen. De Waddinxveense liet het er niet bij zitten en maakte via internet opnieuw contact met de verdachte onder een andere naam. Het lukte haar een nieuwe afspraak te arrangeren in een Goudse horecagelegenheid. Daar werd haar plaats even ingenomen door een agente van de Waddinxveense politie, die de verdachte met open armen ontving en arresteerde. De verdachte heeft inmiddels bekend. Uit onderzoek kwam naar voren dat hij op soortgelijke wijze vrouwen heeft benaderd en benadeeld in Veenendaal, Dordrecht en Zoetermeer. Hij liet de vrouwen veelal achter met onbetaalde rekeningen.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie pakt fietsendieven op

De politie heeft twee jongens aangehouden voor het stelen van een damesfiets. Agenten zagen op woensdag 26 oktober rond 22.00 uur vlak bij de sporthal aan de Zweedsezoom twee jongens met een damesfiets lopen. Het gedrag van de twee deed de agenten besluiten het tweetal te controleren. Eén van hen liet de fiets vallen en rende weg. De politie wist hem even later aan de Groenezoom in Capelle aan den IJssel aan te houden. De twee jongens uit Capelle aan den IJssel van 16 en 17 jaar bekenden de fiets bij de sporthal te hebben gestolen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. In de loop van de nacht zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De fiets bleek te zijn van een 37-jarige medewerkster van de sporthal. De politie stelde haar op de hoogte dat haar fiets gestolen was maar ook al weer terug was. Zij doet alsnog aangifte van de diefstal.

----------------------------------------------- einde berichten -------------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --