Heuvelrug 11.00 uur

Utrecht 27-10-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verdachte bedreiging bejaarde vrouw opgepakt

MAARN De politie heeft dinsdag een 39-jarige man uit Veenhuizen aangehouden op verdenking van onder meer een bedreiging van een 89-jarige vrouw uit Maarn.

Op 24 april kwam de vrouw rond 14.00 uur in haar woonkamer een onbekende man tegen. Zij werd direct door hem met een mes bedreigd. Hij maakte ook stekende bewegingen. De dader eiste geld, waarna de vrouw een klein geldbedrag afstond. Het slachtoffer was aangeslagen door dit voorval, waardoor het enige tijd duurde voordat de politie werd ingeschakeld.

Naar aanleiding van deze bedreiging werd door de politie een buurtonderzoek gehouden en de technische recherche opgeroepen. De technische recherche wist enkele sporen veilig te stellen.

Enkele weken geleden konden andere veiliggestelde sporen van andere inbraken aan elkaar gekoppeld worden. Hieruit kwam de 39-jarige verdachte naar voren. Hij werd vervolgens aangehouden.

De man wordt naast het incident in Maarn tevens verdacht van woninginbraken in Amersfoort, Den Dolder, Utrecht en Veenendaal. De buit bestond over het algemeen uit geld en sieraden.

Politie pakt parkeeroverlast aan

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie gaat de parkeeroverlast in de gemeente Wijk bij Duurstede aanpakken door hierop meer te controleren en te bekeuren.

Door de gemeente zijn in het verleden vrijwel alle wijken voorzien van de juiste verkeersborden om de overlast te laten afnemen. Dit alleen heeft niet voor het gewenste resultaat gezorgd. Bij de gemeente en politie blijven meldingen van parkeeroverlast binnenkomen. Daarom is besloten om meer te controleren en handhavend op te treden: een overtreding resulteert in een bekeuring.

De politie gaat tot 1 december waarschuwend optreden door middel van flyers. Eigenaren van voertuigen die nu al gevaarlijk geparkeerd staan, kunnen wel rekenen op een bekeuring.

Vanaf 1 december gaat de politie frequent in alle wijken van Wijk bij Duurstede controleren. De ervaring leert namelijk dat als de controles zich beperken tot een wijk, de overlast in een aangrenzende wijk toeneemt.

Vuurwapens gevonden bij doorzoeking woning

VEENENDAAL - Een doorzoeking van een woning aan de Wageningselaan leverde onder meer twee vuurwapens op. Daarnaast geld, horloges en verdovende middelen

Binnengekomen informatie leidde tot de verdenking van vuurwapenbezit door de 45-jarige bewoner van het pand. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd hierop doorgepakt. De Veenendaler bleek aanwezig te zijn en werd zonder problemen aangehouden.

Een hierop volgende doorzoeking van de woning leverde onder meer twee vuurwapens op en munitie. Daarnaast werd geld aangetroffen, een hoeveelheid verdovende middelen en horloges.

Politie zoekt getuige aanrijding Zonnehuis

DOORN - Op dinsdag 18 oktober j.l. omstreeks 15.40 uur is op het terrein van het Zonnehuis aan de Bergweg, een aanrijding ontstaan met een aldaar geparkeerd staande personenauto. Een anoniem gebleven getuige heeft de gegevens van het schadeveroorzakende voertuig genoteerd en de notitie achter de ruitenwisser van het beschadigde voertuig achtergelaten. Het verzoek van de politie is derhalve of deze of andere getuige zich bij de politie willen melden. Dit kan via tel. 0900-8844.

Man verdacht van diefstal bier en fiets

WIJK BIJ DUURSTEDE De politie heeft na onderzoek een 32-jarige inwoner van Ede aangehouden op verdenking van diefstal van twee volle kratten bier en een fiets.

De diefstal van het bier vond op 24 juni plaats bij een supermarkt aan het Sluishoofd. De man gooide een winkelruit in en nam de twee kratten bier weg. Enkele weken later, op 22 juli, kwam de inwoner van Ede weer in het nieuws, toen hij op klaarlichte dag op het Kokkestraatje een fiets wegnam.

In de loop van het onderzoek kwamen bij de politie verschillende getuigenverklaringen binnen. Toen deze informatie aan elkaar gekoppeld werd, kwam de wijkpolitie bij de verdachte uit.

Controle verlichting

VEENENDAAL- Op woensdagochtend werden van 07.00 uur tot 08.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Hoogstraat, Hoofdstraat en de Prins Bernhardlaan. In totaal werden 30 bekeuringen uitgeschreven voor personen die niet de verlichting op de (brom) fiets voerden.

Aanrijding letsel
VEENENDAAL- Op woensdagmiddag raakte een fietser gewond na een aanrijding met een auto. Omstreeks 13.50 uur reed een 85-jarige vrouw op een fiets over de Zuivelstraat. Plotseling sloeg zij af en werd van achteren aangereden door een 38-jarige man uit Veenendaal. De vrouw kwam te val en werd met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis.