Ingezonden persbericht


Persbericht

27 oktober 2005

Verzekeraar Achmea schaft SPSS-software aan voor verbeterde claimafhandeling

~ Verhoogde fraudedetectie met PredictiveClaims" ~

Achmea, één van de grootste financiële instellingen in Nederland, heeft gekozen voor de PredictiveClaims-oplossing van SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS), wereldwijd marktleider op het gebied van predictive analytics. Achmea zal de software inzetten om het claimsproces te verbeteren en meer fraude te detecteren. Tegelijkertijd reduceert Achmea hiermee de kosten van de claimafhandeling en zal de klanttevredenheid toenemen.

Achmea kan met PredictiveClaims in real-time op het moment dat een claim wordt ingediend bepalen welke claims een laag risico hebben en dus onmiddellijk kunnen worden goedgekeurd voor uitbetaling, en welke twijfelachtig zijn en nader onderzoek behoeven. Deze fast track claimafhandeling biedt Achmea een aanzienlijk concurrentievoordeel in de verzekeringsmarkt. Het stelt de verzekeraar in staat om bij legitieme claims de kostbare fasen uit het afhandelingsproces te halen, en zo een snelle en optimale service te bieden.

Met de software van SPSS kan Achmea ook automatisch potentiële fraudegevallen opsporen. Door meer fraudegevallen te onderscheppen kan Achmea de hoge kosten van ten onrechte uitbetaalde claims terugbrengen. Verzekeringspremies kunnen hierdoor omlaag, wat het aantrekken en behouden van klanten ten goede komt.

Fraudedetectie is op dit moment echt een hot topic in de verzekeringsbranche. Het is voor ons heel belangrijk om voorop te blijven lopen in de markt en snel en adequaat in te spelen op dit probleem , aldus Chris Schonewille, directeur Operations Schade van Achmea Particulieren.

De SPSS-applicatie stelt ons in staat om automatisch de verdachte claims die de hoge schadelast veroorzaken eruit te filteren en het hele claimafhandelingsproces aanzienlijk te versnellen voor onze loyale en betrouwbare klanten. Met SPSS verwachten wij twee keer zoveel fraude te detecteren en zo miljoenen euro s te besparen.

###

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Achmea
Achmea is één van de grootste financiële dienstverleners in Nederland, met miljoenen huishoudens en bedrijven als klant. Achmea is sinds 2000 onderdeel van de Eureko Group, een financiële instelling met hoofdvestiging in Nederland. Eureko heeft activiteiten in tien landen in Europa, voornamelijk op het gebied van verzekeren. Zie