Ingezonden persbericht

Liefde en herinnering vertaald in glazen gedenkteken

VOORTHUIZEN, 20051027 -- Art Emotions biedt mensen via haar website de kans in alle rust een glazen gedenkteken te ontwerpen. De website, www.artemotions.nl , laat verschillende voorbeelden zien, maar biedt daarnaast met de configurator een interactieve mogelijkheid tot het samenstellen van een eigen monument. Deze gedenktekens zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen bedoeld. Wie andere wensen heeft dan de configurator biedt, kan zich laten inspireren en een afspraak maken. Art Emotions zal kijken of de wensen technisch vertaalbaar zijn.


Art Emotions ontwerpt en vervaardigt al sinds 1980 glazen gedenktekens. Jaap Wiersema,
directeur: ,,In eerste instantie voerden we ontwerpen van kunstenaars uit, maar we hebben het zelf opgepakt omdat we merkten dat deze gedenktekens heel veel mensen aanspreken.
Vooral ouders die een kind verloren hebben, kiezen liever voor een glazen monument, omdat dat toch transparant is, haast gewichtsloos.''
Mensen die kiezen voor een glazen gedenkteken, doen dat nooit overhaast, ze maken een heel bewuste keuze en komen vaak met een eigen ontwerp. Omdat ontwerpen niet in ieders vermogen ligt, heeft Art Emotions op haar website nu een configurator met een interactieve mogelijkheid om te ontwerpen of om je te laten inspireren.
Jaap Wiersema: ,,Art Emotions is onderdeel van Tetterode Glas. Vanuit ons glasbedrijf hebben we unieke technieken om glas te bewerken en die gebruiken we uiteraard ook voor Art Emotions. Zo kan ieder echt een persoonlijk gedenkteken krijgen. De configurator helpt mensen om in alle rust thuis te kijken hoe het zou kunnen worden. Men kan er de omgeving kiezen, bijvoorbeeld een open grasveld of juist de schaduw van bomen, de bedekking van het graf en haar omlijsting, maar ook het lettertype voor het monument en de figuurtjes, zoals een vogel of wegvliegende vlinders.'' Elk ontwerp wordt speciaal gemaakt. Ook combinaties van glas en natuursteen zijn mogelijk.

Voor informatie: www.artemotions.nl of www.tetterodeglas.nl



Art Emotions