Ingezonden persbericht


-Persbericht-

CDA wil meer lokaal maatwerk in onderwijshuisvesting

CDA-woordvoerder Onderwijs, Alaattin Erdal, dringt bij het College aan op het beter benutten van de wettelijke mogelijkheden die er zijn om meer maatwerk toe te passen bij de onderwijshuisvesting. Met name in het speciaal onderwijs is er dringend behoefte aan passende nieuwbouw.

In het Algemeen Dagblad van 24 oktober 2005 wordt bericht over de vertraagde nieuwbouw van De Piloot , een school voor leerlingen met psychische en gedragsstoornissen (cluster IV). Nieuwbouw, die hoog nodig is.

Alaattin Erdal: Het belang van goede onderwijshuisvesting is groot en zeker voor de leerlingen in het zogenaamde cluster IV wordt de druk steeds groter; op dit moment groeit het aantal leerlingen in dit cluster met 8 tot 10% per jaar.

De directeur van de school doet in de krant zijn relaas over de totstandkoming van de nieuwbouw. Daaruit blijkt dat ondanks alle inspanningen van de betrokken overheden, het terugdringen van regelgeving en het vergemakkelijken van procedures kan verbeteren.

Vanuit onderwijswetgeving is er veel mogelijk, maar door ingewikkelde eisen en regelgeving op andere vlakken wordt de vrijheid die op onderwijsgebied wordt gegeven weer ingeperkt. Ik wil uitgezocht zien waar de knelpunten zitten, zodat we de tegenstrijdigheden eruit kunnen filteren , aldus Alaattin Erdal.

Rotterdam, 27 oktober 2005

------

Noot voor de redactie/