Ingezonden persbericht


CEO Mamut benoemd tot vice-voorzitter van nieuw gevormde European Software Association


- Digitaal beeldmateriaal beschikbaar -

Schiphol-Rijk, 27 oktober 2005 - Eilert Hanoa, CEO van softwareleverancier Mamut, is benoemd tot vice-voorzitter van de nieuw gevormde European Software Association. Deze nieuwe vereniging werd op 20 oktober 2005 opgericht door 26 onafhankelijke softwareleveranciers tijdens een bijeenkomst in het Europese Parlement. De European Software Association treedt op als belangrijkste schakel tussen de Europese software-industrie en de instituties van de Europese Unie, de media en het algemene publiek. De associatie richt zich verder op het ontwikkelen van best practices en het bevorderen van de samenwerking binnen de sector.

Eilert Hanoa zegt over het initiatief: "De belangrijkste missie van de European Software Association is om eenheid te brengen in de Europese software-industrie en in die hoedanigheid samen te werken met wetgevende instanties binnen de EU en met andere belanghebbenden. Daarnaast richt de associatie zich op gemeenschappelijk beleid en best practices. In samenwerking met associaties uit andere industrieën gaan we voorts onderzoeks- en opleidingsinstituten ondersteunen met programma's."

De groep softwareleveranciers die de associatie heeft opgericht, heeft inmiddels ontmoetingen gehad met senior vertegenwoordigers van de Europese Commissie, die het initiatief hebben gesteund. Jesús Villasante, Hoofd van de Software Technology Unit van de Europese Commissie, heeft tijdens de officiële openingssessie van de associatie gesproken.

De associatie bestaat op dit moment uit 26 leden. De verwachting is dat dit aantal snel zal toenemen. De organisatie wordt geleid door ad-interimvoorzitter Jeremy Roche, CEO van de CODA Group. Penningmeester is Chris Ouwinga, CEO van Unit4Agresso. Het voorlopige bestuur bestaat verder uit Maurizio Carli (Business Objects SA), Patrick Bertrand (CEGID), Philippe Forestier (Dassault Systèmes), Bert-Inge Hogsved (Hogia AB), Vladimir Kovar (Unicorn) en Martin Knestrick (Vidus).

###

Over European Software Association
De European Software Association vertegenwoordigt de onafhankelijke softwareleveranciers en is opgericht in oktober 2005. De leden van de associatie werken nauw samen met Europese beleidsmakers en andere Europese publieksgroepen voor het verder ontwikkelen van best practices en het bevorderen van de samenwerking binnen de Europese softwareindustrie. De associatie voorziet daarbij in de behoeften van andere Europese businessgemeenschappen.

Over Eilert Hanoa
Eilert Hanoa is Chief Executive Officer van Mamut en richtte Mamut in 1994 in Noorwegen op. Zijn visie was en is om de dagelijkse werkzaamheden van middelgrote en kleinere ondernemingen te vereenvoudigen en efficiënter te maken. Mamut heeft vestigingen in Noorwegen, Zweden, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Ierland. Hanoa is voorzitter van ICT Noorwegen, lid van de algemene vergadering van de Business Application Software Developers Association en voorzitter van de Business Software Alliance Noorwegen.

Over Mamut
Mamut is een toonaangevende leverancier van ERP-, CRM- en internetoplossingen voor middelgrote en kleinere ondernemingen in Noord-Europa. Mamut biedt complete en gebruiksvriendelijke oplossingen aan tegen de beste prijs/prestatieverhouding met geïntegreerde oplossingen voor de boekhouding, verkoopondersteuning, het relatiebeheer (CRM), inkoop/logistiek, werknemers, projectbeheer en e-commerce. Meer dan 100.000 gebruikers vereenvoudigen hun dagelijkse werkzaamheden met Mamut. Aanvullende informatie over Mamut en zijn producten is beschikbaar op www.mamut.nl.

Voor meer informatie of digitaal beeldmateriaal:
Dave Kroder
Country Manager Mamut
Telefoon: 023 56 89 391
E-mail: davek@mamut.nl

Cas Heuvelmans / Dennis Hompes
Lammers van Toorenburg Benelux PR
Telefoon: 030 65 65 070
E-mail: mamut@lvtpr.nl