Ingezonden persbericht

UFE Groep neemt belang in Drogisterij.Net

STELLENDAM, 20051027 -- UFE Groep heeft met ingang van 1 september 2005 een belang van 25 procent genomen in de webwinkel Drogisterij.Net, de grootste internetdrogist van Nederland. De nieuwe eigenaarstructuur is tevens de start van een bijgestelde bedrijfsstrategie. Naast het bedienen van 'gemaksklanten' richt Drogisterij.Net zich steeds meer op klanten die in drogisterijwinkels niet meer vinden wat ze zoeken.


'Onder druk van de concurrentie, is het aanbod van de grote traditionele drogisterijketens steeds verder verschraald. Ons assortiment neemt echter alleen maar toe. En omdat we geen dure winkels hebben, kunnen we zeer scherpe prijzen hanteren,' legt directeur Jaap Santifort uit. Het huidige assortiment van Drogisterij.Net omvat ruim 15.000 artikelen, twee keer zoveel als de gemiddelde DA-drogist en zelfs drie keer zoveel als dat van prijsvechter Kruidvat/Trekpleister. 'Wat bij de ketens uit het schap gaat, kopen klanten steeds meer bij ons,' aldus Santifort. 'En dan kopen ze ook gelijk al die andere producten, die ze nodig hebben.'


De komst van UFE Groep als nieuwe aandeelhouder hangt direct samen met de koersaanpassing. 'UFE Groep heeft met name expertise op het gebied van strategie, marketing en consumentengedrag op internet. Die expertise sluit naadloos aan op onze groeidoelstelling.'


Drogisterij.Net is de oudste (overgebleven) internetdrogist van Nederland. Dit jaar handelt het bedrijf circa 50.000 bestellingen af, waarbij moet worden opgemerkt dat orderbedrag bijna 4 keer zo hoog is als in de traditionele winkels. Hoofdzakelijk levert Drogisterij.net aan klanten in Nederland en Vlaanderen. Maar daarnaast zijn orders ontvangen uit meer dan 80 verschillende landen! De afgelopen vijf jaar groeide het bedrijf jaarlijks met circa 100 procent. Ook dit jaar wordt een omzetverdubbeling verwacht. De prijsstelling van Drogisterij.net is vergelijkbaar met het branchegemiddelde. Vaste klanten krijgen echter standaard een korting van 10 procent, waardoor de online winkel meestal als goedkoopste uit de bus komt.


UFE Groep is de houdstermaatschappij van internetondernemer Fred Akkerma. Akkerma is eigenaar en bestuurder van Managersonline.nl, een internetmagazine voor directeuren en managers, en de gezondheidssite Vitamust.




Jaap Santifort