Ingezonden persbericht


SPANNEND KAT EN MUISSPEL VAN GOLIATH.

MUIZEN OPGELET: ER IS EEN KATTEKOP IN DE BUURT!

Hattem, oktober 2005 - Bang voor muizen? Of is die kat met zijn grote klauwen toch een stuk gevaarlijker? Dat laatste is zeker het geval bij het nieuwe spel Kattekop. De spelers kiezen een muis en proberen uit de klauwen van de kat te blijven. Gevangen? Dan val je af. De muis die de kat het langst om de tuin weet te leiden wint. Een spel waarbij het gaat om snelheid en behendigheid. En om nèt niet gestampte muisjes.

Rennen, de kat komt eraan!

Kattekop wordt gespeeld door drie tot zes spelers, waarvan één de kat is. Bij het spel wordt een dobbelsteen met verschillende gekleurde vlakken en vormen gebruikt. De kat roept een kleur of een vorm (bijvoorbeeld rood, blauwe driehoek of vierkant) voordat hij de dobbelsteen gooit, als die kleur of vorm ook gegooid wordt moeten de muizen rennen! Wie gevangen wordt valt af. Wordt de kleur of vorm niet gegooid? Dan mogen de muizen zich niet bewegen. Wie beweegt terwijl er geen gevaar is valt ook af. De muis die de kat het langst weet te ontlopen is de winnaar.

Kattekop is geschikt voor iedereen van 4 tot 100 jaar en is verkrijgbaar in speelgoedwinkels en warenhuizen voor E 12,99.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Hattem, Parijs en Brussel. In 1980 introduceerde het bedrijf Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed en actiespellen vanaf 4 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Triominos, 20Q, Plug & Play, Partnerlink en ZOUB. Zie ook www.goliathgames.nl.