APC maakt resultaten derde kwartaal bekend

Vianen, 27 oktober 2005 - American Power Conversion (APC - Nasdaq: APCC) heeft de resultaten bekendgemaakt van het derde kwartaal van 2005.

De omzet voor het derde kwartaal van 2005 bedroeg 512,3 miljoen dollar. Dat is een stijging van 16% ten opzichte van de 441,7 miljoen dollar in het derde kwartaal van 2004. De nettowinst voor het derde kwartaal van 2005 bedroeg 48,7 miljoen dollar, ofwel 0,24 dollarcent per aandeel. Dit is een daling van 28% ten opzichte van de 67,2 miljoen dollar, ofwel 0,34 dollarcent per aandeel, in het derde kwartaal van 2004.

Rodger B. Dowdell, President en CEO van APC: "Dit is het negende achtereenvolgende kwartaal dat we meer dan 10% omzetgroei hebben gerealiseerd. Alhoewel we zeer tevreden zijn over de gerealiseerde groei in het segment van netwerkkritische fysieke infrastructuur, valt de gerealiseerde bedrijfswinst tegen. De brutomarges staan onder druk door hogere operationele kosten op het gebied van de global supply chain en logistiek. Deze kosten houden verband met het bereiken van een hogere klanttevredenheid en lagere productiekosten op lange termijn, maar zijn van negatieve invloed op onze kortetermijnwinst."

APC realiseerde het derde kwartaal groei in alle productsegmenten en regio's. Zo groeide de omzet in InfraStruXure-systemen met meer 60% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De VS en Latijns-Amerika waren verantwoordelijk voor 52% van de omzet in het derde kwartaal. Europa, het Midden-Oosten en Afrika leverden 29% van de totale kwartaalomzet en Azië was in het derde kwartaal verantwoordelijk voor 19% van de omzet.


---------

Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een wereldwijd leverancier van systemen die de beschikbaarheid, beheerbaarheid en prestaties van gevoelige elektronische apparatuur zoals informatiesystemen en netwerken - maximaliseren. APC heeft zijn hoofdkantoor in West Kingston (Rhode Island/VS) en behaalde in 2004 een omzet van 1,7 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000, Nasdaq 100 en S&P-500. Extra informatie over APC en zijn oplossingen staat op: www.apc.com/nl



Ingezonden persbericht