Ingezonden persbericht


Eclipse Combustion Europe kiest voor Project Manufacturing Suite van Trimergo en SAP

Apeldoorn, 27 oktober 2005 - Eclipse Combustion heeft voor haar West-Europese organisatie gekozen voor integrale invoering van de Project Manufacturing Suite van SAP en Trimergo. Deze suite is gebaseerd op Trimergo T1 en SAP Business One. Naast het Europese hoofdkantoor in Gouda gaan ook de sales/service-vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië over tot invoering.

De Trimergo Project Manufacturing Suite gaat de complete order- en projectcyclus bij Eclipse Combustion ondersteunen: van verkoop, engineering en inkoop tot interne productie, installatie on site en service. De integratie met SAP Business One garandeert een 100% aansluiting tussen de projectadministratie en de boekhouding. Eclipse is inmiddels gestart met de implementatie. De geplande live-datum voor alle Europese vestigingen is 1 april 2006.

René Hage, general manager Europe: "Eclipse heeft een complexe logistieke structuur. We leveren namelijk binnen heel Europa een assortiment dat varieert van eenvoudige producten tot complexe projectoplossingen. En dit willen we zeer klantordergestuurd aanpakken. Ons huidige MRP-systeem werkt te veel voorraadgestuurd en voldoet dus niet meer aan deze strategie. Met de suite van Trimergo hebben we nu een tool in handen waarmee we kunnen overschakelen van een push- naar een pull-strategie. Met als resultaat een volledig web-based, project- en klantordergestuurde werkwijze die efficiënt, flexibel en laagdrempelig is!"

Trimergo en SAP hebben de Project Manufacturing Suite begin 2005 op de markt gebracht. Deze geïntegreerde oplossing, waarin Trimergo T1 wordt gecombineerd met SAP Business One, biedt ongeëvenaarde functionaliteit die volledig is afgestemd op wensen en behoeften van (semi-)projectgestuurde productiebedrijven: vérgaande flexibiliteit, gebruiksgemak en projectfocus. De suite biedt interfaces met vele CAD- en PDM-systemen. Zo ontstaat een solide besturingssysteem dat in één klap een einde maakt aan de wildgroei van spreadsheets, planningspakketten, maatwerkoplossingen en formulieren.

Eclipse Combustion BV
Eclipse Combustion is wereldleider in het maken van branders voor droog- en luchtbehandeling van producten (auto's, gipsplaten, voedingsstoffen). Eclipse is een multinational met Rockfort, Illinois USA als hoofdkantoor. De West-Europese organisatie telt 140 medewerkers en heeft een hoofdvestiging in Gouda. Kijk voor meer informatie op www.eclipsecombustion.com.

Trimergo
Het Nederlandse bedrijf Trimergo ontwikkelt en implementeert Project Manufacturing Software, innovatieve web-based oplossingen voor projectgestuurde productiebedrijven van elke grootte. Trimergo ontwikkelt software voor de projectmatige afstemming tussen materiaal, capaciteit en engineering, binnen budget en levertijd. Naast de turn-key oplossing Trimergo T1 is er Trimergo C1, dat naadloos aansluit bij bestaande ERP-systemen, en de Project Manufacturing Suite die Trimergo samen met SAP aanbiedt. Sinds de start in 2001 hebben meer dan zestig bedrijven in Nederland, België en Groot-Brittannië gekozen voor Trimergo-software. Deze bedrijven bevinden zich in diverse branches, waaronder scheepsbouw, machinebouw, engineering en interieurbouw. Kijk voor meer informatie op www.trimergo.com.


---

Neem voor meer informatie contact op met:

Trimergo BV

Wim Schrijver, directeur

T 055 577 73 73

P&B Communicatie

Tanja Kusters

T 0345 68 27 34