Ingezonden persbericht


Drie ondernemers krijgen steun van Design Incubator

Eindhoven, dinsdag 25 oktober 2005

De eerste drie deelnemers gaan van start met het traject in het kader van de Design Incubator. Het betreft Emily Hermans Fashion & Textile Design, COEN! bureau voor vormgeving en Motio Development. De drie starters ontvingen op 25 oktober 2005 hun deelnamecertificaat uit handen van staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken.

Design Incubator wordt uitgevoerd door NV REDE, de economische ontwikkelingsmaatschappij voor de regio Eindhoven. Doel van de Design Incubator is het aantal succesvolle designstarters in de regio Eindhoven te verhogen en daarmee bij te dragen aan de economische ontwikkeling van de regio en de versterking van Eindhoven als internationale designregio. De Design Incubator is een project van Design Connection Eindhoven Region, een projectontwikkelingsorganisatie met als doel de economische kansen die er liggen op het snijvlak van design en technologie verder te benutten.

Uit de praktijk is gebleken dat een uitgebreid netwerk en passende en betaalbare faciliteiten zoals coaching, financiering en huisvesting van essentieel belang zijn voor een succesvolle start en doorgroei van een design-onderneming. De Design Incubator stimuleert en faciliteert designondernemingen naar behoefte.

Voor Emily Hermans Fashion & Textile Design bestaat de ondersteuning in eerste instantie uit een lening om 2 collecties te maken, deze op modebeurzen en shows onder de aandacht te brengen en vervolgens orders te kunnen voorfinancieren. In een later stadium is wellicht ook ondersteuning nodig in de vorm van coaching om de marketing en sales activiteiten van het bedrijf goed in kaart te brengen. Emily Hermans ontwikkelt zelf nieuwe textielvormen en - toepassingen, waardoor de collecties per definitie vernieuwend en uniek zijn. Het streven is om klein en exclusief te blijven, wat betekent dat ook productie in de regio kan plaatsvinden. Op die manier zal het bedrijf ook werk creëren voor andere bedrijven in de regio.

Het bedrijf COEN! bureau voor vormgeving opereert binnen de interieurarchitectuur met daarbij ontwerpen van unieke meubels en objecten. Het heeft met o.a. 3FM, NOB en Yorin een aantal aansprekende klanten. COEN! wil zich gaan verbreden door zich ook op de markt van productontwerp te gaan richten. Dat de kwaliteiten hiervoor aanwezig zijn, blijkt uit de ontwerpen die op de plank liggen. Er is echter nog geen strategisch plan om deze kwaliteiten om te zetten in commerciële mogelijkheden. Vandaar dat is besloten om COEN! te faciliteren met een kort traject van intensieve strategische coaching. Op basis van de resultaten van de coaching zal bepaald worden wat het vervolgtraject zal worden.

De derde deelnemer betreft het bedrijf Motio Development, een bedrijf op het gebied van industrial en automotive design. Motio Development richt zich op het uitvoeren van productontwikkelings- en innovatieprojecten in met name de automotive branche en wil zich in deze voor de regio belangrijke branche verder ontwikkelen tot toonaangevend aanbieder van ontwerpdiensten. Het potentieel van deze jonge onderneming is afgelopen week gebleken tijdens de uitreiking van de Nederlandse Designprijzen. Motio Development heeft met de Netras City-L 3,5 gewonnen in de categorie Professioneel Product. Om verder te kunnen groeien is het van belang dat het bedrijf de mogelijkheid krijgt professionele tools aan te schaffen. Vanuit Design Incubator is dan ook een lening ter beschikking gesteld om hardware en software aan te schaffen die van belang zijn voor verdere groei van het bedrijf. Verder krijgen zij een coachingstraject met een vooraanstaand designer uit de branche.

Het Design Incubator project is in volle gang. Geïnteresseerden kunnen zich nog steeds aanmelden. Meer informatie is te vinden op www.designconnectioneindhoven.com. Mailen kan ook: designincubator@rede.nl

Voor meer informatie inzake Design Connection Eindhoven Region kunt u contact opnemen met:
Robert Jan Marringa, telefoonnummer 040 - 264 9990, marringa@designconnectioneindhoven.com

Voor meer informatie inzake Design Incubator kunt u contact opnemen met: Ruben Baijens, telefoonnummer: 040 - 244 4010, baijens@rede.nl


---- --