PERSBERICHT - 2005-08-16

Spaanse carrier Vueling.com

Vanaf eind oktober lowcost Schiphol - Valencia

Per 27 oktober 2005 zal het Spaanse Valencia zeer goed bereikbaar zijn voor de Nederlandse toerist. Deze derde stad van Spanje mag zich dan verheugen met een directe vluchtverbinding vanaf Amsterdam, verzorgd door low cost carrier Vueling.com.

Valencia is als citytrip een groeiende bestemming op de Nederlandse reismarkt, de verwachting is dat dit nog meer zal gaan toenemen met de komst van deze directe verbinding. Dat alles maakt Valencia, een Mediterrane stad boordevol bezienswaardigheden, dé nieuwe citybreak bestemming voor het komende seizoen.

Valencia en de architect Santiago Calatrava
Het boegbeeld van Valencia is meteen één van de meeste spectaculairste bezienswaardigheden van de stad: het 'Ciudad de las Artes y de las Ciencias, vrij vertaald 'De stad der kunsten en wetenschappen. De indrukwekkende gebouwen van dit futuristische stadsgedeelte zijn ontworpen door de beroemde Spaanse architect Santiago Calatrava. Hier vindt men o.a. het Oceanografisch Museum (het grootste aquarium van Europa), het Prins Felipe Museum (een interactief wetenschappelijk museum) en het L Hemisferic (een gebouw in de vorm van een oog, met daarin auditoria en een 3-D theater).

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het laatste en grootste project: het 'Palau de les Arts. Dit majestueuze gebouw van 75 meter hoog en 40.000m2 heeft 3 zalen waar men in de toekomst diverse musicals en operas kan gaan aanschouwen en wat als het gezicht van de stad zal worden ingezet. In Nederland heeft de architect ook zijn sporen liggen en naamsbekendheid verworven middels de door hem ontworpen bruggen 'Harp', 'Luit' en 'Citer' over de Hoofdvaart van de Haarlemmermeer.

Historisch Valencia
Naast het moderne gedeelte heeft Valencia ook een oud en historisch centrum waar men een duik in de geschiedenis van de stad neemt. Zoals het typische 'Plaza del Virgin', waar wekelijks het watertribunaal (Valenciaanse rechtspraak over regionale waterzaken, een erfenis uit de Moorse tijd) voor de ingang van de kathedraal wordt gehouden. Zeker zo interessant is de Zijdebeurs (vermeld op werelderfgoedlijst van UNESCO), vele kerken en paleizen, oude stadspoorten en de grootste overdekte versmarkt van Europa waar vele spaanse specialiteiten zoals gedroogde hammen, kazen, groenten en fruit staan uitgestald.

Shoppen, smullen en stappen aan de kust
Ook de shop-, eet- en uitgaanliefhebbers komen uitstekend aan hun trekken in Valencia. Naast de grote Spaanse en internationale modeketens, zijn er ook vele kleine boetiekjes te vinden in de stad. De hippe wijk El Carme staat garant voor een gezellige avond uit in een van de vele bars en clubs. En natuurlijk eet men een paella, een rijstgerecht van oorsprong uit de streek Valencia, bij een van de vele restaurantjes op de boulevard aan het brede strand.

Meer informatie Valencia: www.landvalencia.com
Meer informatie Vueling.com: www.vueling.com