Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 22 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 20 oktober 2005 p093

Oplevering en sleuteloverdracht sportpark Vossenpels

Op donderdag 27 oktober aanstaande vindt de officiële oplevering plaats van sportpark Vossenpels in Lent. De voorzitters van de drie sportverenigingen die zich op het sportpark gaan vestigen, ontvangen die dag van de gemeente Nijmegen de sleutels van hun clubgebouwen. De verenigingen kunnen vervolgens de clubgebouwen en omliggende voorzieningen van sportpark Vossenpels in gebruik nemen.

Het nieuwe sportpark wordt de thuisbasis van drie Lentse sportverenigingen: voetbalvereniging DVOL, de Lentse Lawn Tennis Vereniging (LLTV) en de Damclub Lent. Verhuizing van de clubs is nodig omdat hun huidige accommodatie ligt op een plek waar in de toekomst nieuwbouw komt. Na de sleuteloverdracht op 27 oktober hebben de verenigingen tot eind november de tijd om hun oude stek aan het Visveld voor hun nieuwe onderkomen te verruilen.

Het nieuwe sportpark voorziet in een belangrijke behoefte aan sportvoorzieningen in Nijmegen-Noord. Het sportpark levert de drie clubs en hun leden betere accommodaties en voorzieningen. Tennisvereniging LLTV krijgt de beschikking over een modern clubgebouw en tien tennisbanen, twee meer dan op de huidige locatie. Bovendien is er ruimte beschikbaar om in de toekomst nog eens twee banen aan te leggen. Lichtmasten maken ook het spelen in de avonduren mogelijk. Voetbalvereniging DVOL krijgt de beschikking over een nieuwe, grotere kantine en drie speelvelden, waarvan twee met kunstgras. De voetballers kunnen de kunstgrasvelden buiten de weekenden als trainingsveld gebruiken. Damclub Lent krijgt op sportpark Vossenpels een nieuw en groter clubgebouw dat geschikt is voor het huisvesten van evenementen en toernooien.

Voor de redactie:
U bent welkom om op donderdag 27 oktober om 13.00 uur aanwezig te zijn bij de oplevering van sportpark Vossenpels. Locatie: Jo Eversstraat in Lent.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hugo Maassen, doorkiesnummer (024) 329 2380