Ingezonden persbericht


Persbericht

SNS Fundcoach introduceert webchat met fondsmanager

Interactieve webtelevisie vergroot transparantie fondsen

Capelle a/d IJssel, 24 oktober 2005 - Als eerste beleggingsfondsenaanbieder in Nederland organiseert SNS Fundcoach een webchat met een fondsmanager. Op 27 oktober krijgen beleggers en geïnteresseerden de mogelijkheid om via interactieve webtelevisie te chatten met de fondsmanager van het Fortis Equity Turkey-fonds. Met deze webchat maakt SNS Fundcoach het beleggen in beleggingsfondsen transparanter. Door dit interactieve contact neemt de toegankelijkheid tot fondsmanagers toe.

SNS Fundcoach gaat de webchat met een fondsmanager maandelijks organiseren. Hiervoor leveren bekende nationale en internationale fondsmanagers hun bijdrage. Jeroen Vetter, directeur bij SNS Fundcoach: "Beleggingsfondsenbeleggers hebben vaak het gevoel dat de beleggingsfondsbeheerders ver van hen afstaan. Een interactieve chat via het internet levert dus een directe bijdrage aan een grotere toegankelijkheid." Op 27 oktober zal Mathieu Nègre van het Fortis Investments Equity Turkey-fonds het spits afbijten. Mathieu Nègre is sinds 2001 bij Fortis verantwoordelijk voor de beleggingen in opkomende markten. Het Fortis Equity Turkey-fonds bestaat sinds 25 april 2005 en behaalde tot en met 21 oktober een rendement van 42%. De webchat start donderdag 27 oktober om 19:00 uur en duurt tot 20:00 uur. Opgave voor deelname is mogelijk via snsfundcoach.nl.

De tweede webcast staat gepland op 21 november. Beleggers kunnen dan met Peter Hakansson van East Capital chatten.

Over SNS Fundcoach
Beleggers kunnen via SNS Fundcoach beleggen in beleggingsfondsen van de wereldtop op het gebied van vermogensbeheer. Beleggingsfondsen van zowel Nederlandse als buitenlandse gerenommeerde vermogensbeheerders als Credit Suisse, DWS, East Capital, Merrill Lynch, Pictet en Robeco. SNS Fundcoach heeft een zelfstandige positie binnen SNS Bank. Via snsfundcoach.nl kunnen beleggers zelf fondsen selecteren, vergelijken en kopen via één rekening.

Noot voor redactie,