Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 24 oktober 2005

Spetterend concert met Zilverrail

Alkmaar krijgt bezoek van de koninklijke express Zilverrail. De speciale VIP Intercity voor jongeren rijdt tijdens de herfstvakantie door heel Nederland en bereikt op 27 oktober zijn eindstation: Alkmaar. Hier wordt de achtdaagse reis met een groot concert afgesloten. Voorafgaand aan het concert gaat loco-burgemeester Cor van Vliet in discussie met jongeren.

Loco-burgemeester Cor van Vliet gaat met twintig jongeren in discussie over actuele thema's. Gespreksleider is Frans McGonigle, directeur van Kern 8. De jongeren krijgen na de discussie de kans om in teamverband een oplossing voor een door henzelf aangedragen probleem te bedenken. Vervolgens presenteren zij dit aan Cor van Vliet. Ook staan er vier jongeren bij een wit doek. Deze jongeren zijn aangesloten bij Artiance, centrum voor de Kunsten. Deze jongeren zijn gevraagd een kunstwerk te maken met als onderwerp 'Schreeuw om de toekomst'. Ze gebruiken de discussie als aanknopingspunt.

Concert

Het gratis concert begint 27 oktober om 14.30 uur op het parkeerterrein achter het NS-station in Alkmaar. Diverse artiesten, waaronder dj Ferry Korsten, treden samen met radio 3FM twee uur lang op. Ook wordt de langste rap van Nederland ten gehore gebracht. Iedereen is van harte welkom.

Zilverrail

De Zilverrail is een compleet omgebouwde NS-trein met negen wagons. Ongeveer 350 jongeren kunnen meerijden. In elke wagon worden activiteiten gehouden, zoals een workshop beatmixen, meet & greet, make-overs en dj-trainingen. Maar je kunt ook meespelen in een soap of auditie doen voor een tv-carrière in de lifestyle-wagon. Meer informatie staat op: www.zilverrail.nl

De Zilverrail is een landelijk evenement en wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van koningin Beatrix.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Monique Bottinga, afdeling Communicatie, telefoon 072 548 8987

Noot voor de pers: u bent van harte welkom de discussie tussen de jongeren en Cor van Vliet bij te wonen. De discussie is van 13.30 tot 14.30 uur. Adres:
Didos café
Stationsweg 80
Alkmaar


-----------------------


---- --