Ingezonden persbericht


Persbericht

Rotterdam/Utrecht 25 oktober 2005

Jubilerende Fietsersbond krijgt asfalt cadeau

Op donderdag 27 oktober ontvangt Jaap Jelle Feenstra, voorzitter van de Fietsersbond, een prachtig glad geasfalteerd fietspad van de gemeente Rotterdam. Aanleiding is het Meldpunt Slechte Fietspaden van de jubilerende Fietsersbond. De bond riep het publiek op slechte fietspaden te melden en gemeenten om die op te knappen als cadeau voor de dertig jarige Fietsersbond. De Rotterdamse deelgemeente Charlois heeft in dat kader een zeer slecht onderhouden tegelfietspad van 2,5 kilometer lang, prachtig opgeknapt. Dominic Schrijer, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de deelgemeente, Fietsersbondvoorzitter Jaap Jelle Feenstra en Jan Laverman voorzitter van de Rotterdamse Fietsersbond zullen het pad feestelijk openen. Passerende fietsers worden getrakteerd op fietstaart.

Het fietspad tussen Groene Kruisweg en Vaanweg stond al jaren op de Top 10 van slecht wegdek in de gemeente Rotterdam. Door inspanningen van de Fietsersbond, de deelgemeente Charlois en de gemeente Rotterdam is dit slechte pad van 2,5 kilometer nu in zijn geheel geasfalteerd en niet betegeld zoals voorheen. Volgens de Fietsersbond is asfalt het meest comfortabele en duurzame wegdek voor fietsers. Voor de gemeente is het bij aanleg wat duurder, maar door het geringe onderhoud op de langere termijn goedkoper. De Fietsersbond hoopt dat gemeente en deelgemeenten ook de andere slechte plekken in de stad spoedig opknappen.

Bij het Meldpunt Slechte Fietspaden van de Fietsersbond zijn binnen 5 maanden zo'n 6000 klachten over 3000 plekken binnengekomen. Zo'n 100 plaatsen zijn inmiddels verbeterd en vele verbeteringen zijn aangekondigd. Rotterdam is de eerste die zo'n groot fietspad opknapt en het als een cadeau aan de Fietsersbond aanbiedt.

---