Altiris boekt sterke resultaten in derde kwartaal 2005

Culemborg, 27 oktober 2005 - Altiris Inc., (NASDAQ: ATRS) leverancier van oplossingen voor centraal beheer van desktops, notebooks, handhelds en servers, heeft goede prestaties neergezet in het derde kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 30 september 2005.

Het bedrijf boekte een totale omzet van 48,8 miljoen dollar. Dit is een stijging van 20 procent vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2004, toen Altiris een omzet van 40,7 miljoen dollar rapporteerde. De nettowinst in het derde kwartaal bedraagt 132.000 dollar. Dit is inclusief 2,7 miljoen dollar voor afschrijvingen op aangekocht intellectueel eigendom, 997.000 dollar voor afschrijvingen van immateriële goederen, 2,7 miljoen dollar voor aandelencompensatie en 2 miljoen dollar voor herstructurering.

Op Non-GAAP-basis behaalde Altiris in het derde kwartaal van 2005 een nettowinst van 5,4 miljoen dollar, of 19 dollarcent per aandeel, exclusief de bovengenoemde kosten en op basis van een belastingtarief van 35 procent. In dezelfde periode vorig jaar was de nettowinst op basis van Non-GAAP 5,2 miljoen dollar, of 19 dollarcent per aandeel.

"We zijn tevreden met onze financiële resultaten en bedrijfsvoering in het afgelopen kwartaal", zegt Greg Butterfield, CEO van Altiris. "Naast de uitbreiding in onze adviesactiviteiten, zagen we ook groei in licentie- en serviceopbrengsten. Bovendien implementeerden we succesvol onze reorganisatieplannen, waarmee we belangrijke kostenbesparingen behaalden en onze marges verbeterden."

"Onze jaar na jaar groei per kwartaal is het resultaat van toegenomen activiteiten bij onze klanten alsook de voortdurende goede resultaten bij onze OEM-partners, VAR's en System Integrators. Onze geïntegreerde benadering van total lifecycle management is hier de oorzaak van, samen met het succes van nieuwe oplossingen, met name de beveiligingsproducten."

"Begin deze week bezochten 400 mensen onze jaarlijkse gebruikersconferentie ManageFusion EMEA in Cannes. We merkten op dit event dat de interesse in Altiris en onze oplossingen sterk groeiende is en dat zie je ook aan de acceptatie in de markt. Gezien de nabije, succesvolle afronding van de reorganisatie, mogen we uitkijken naar een sterke toekomst, waarin we goed gepositioneerd zijn", concludeert Butterfield.

Dit persbericht is vertaald voor uw leesgemak, maar kan, in geen enkel geval, de originele versie vervangen die te vinden is op: http://www.altiris.com/company/pressreleases/view.asp?pr=411

Over Altiris
Altiris levert beheersoftware voor de complete IT-lifecycle. De software vereenvoudigt beheer, beveiliging en onderhoud van desktops, notebooks, thin clients en servers en de bijbehorende software waaronder Windows, Linux en UNIX. Altiris verlaagt zo de kosten en vermindert de complexiteit van het beheer van IT gedurende de volledige levenscyclus. De oplossingen van Altiris voor clients, servers, mobiele apparatuur, beveiliging en IT-assets bieden geïntegreerd beheer via een centrale internetgebaseerde console en repository.

Ingezonden persbericht