Provimi Groep

PROVIMI KOOPT NUMMER ÉÉN PRODUCENT `PRIVATE LABEL' HONDEN- EN KATTENVOER IN HONGARIJE

Parijs/Rotterdam, 27 oktober 2005

Provimi (genoteerd aan Euronext in Parijs), één van de wereldleiders op het gebied van diervoeding, kondigt vandaag aan dat zij het honden- en kattenvoerbedrijf Pet Hungaria Kft heeft overgenomen, de nummer één `private label' producent in Hongarije. Deze acquisitie versterkt Provimi's positie als leidende pan-Europese honden- en kattenvoerproducent van eigen merken en past in haar strategie van uitbreiding in hogere marge categorieën en snel groeiende opkomende markten.

Pet Hungaria is de grootste producent van eigen merken in Hongarije dat vooral aan grote supermarktketens verkoopt. Het hoofdkantoor is gevestigd dichtbij Boedapest en het bedrijf heeft 350 mensen in dienst. Het bezit twee fabrieken, één voor nat honden- en kattenvoer in Sopronhorpacs en één voor droog honden- en kattenvoer in Dombovar. In 2004 bedroeg de omzet 31 miljoen euro.

Deze acquisitie versterkt de positie van de groep in Centraal en Oost Europa en bij internationale supermarktketens verder. Pet Hungaria exporteert naar onder meer Oostenrijk, Roemenië en Kroatië, waar Provimi nu een sterkere positie krijgt.

Pet Hungaria is, na de acquisitie van Nama (Slowakije) in oktober 2004 en Ben (Polen) in februari 2005, Provimi's derde recente honden- en kattenvoer acquisitie in Centraal en Oost Europa. In juli 2005 heeft Provimi haar productiecapaciteit in de regio vergroot met de opening van een nieuwe fabriek voor nat honden- en kattenvoer in Tsjechië, anticiperend op de toenemende vraag naar eigen merk producten. Deze investeringen passen volledig in Provimi's groeistrategie om haar aanwezigheid in dit segment en deze regio uit te breiden.

Provimi's Europese honden- en kattenvoer activiteiten bestaan nu uit een netwerk van 11 fabrieken in Nederland, Spanje, Italië, Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië, met verkopen door heel Europa. Daarnaast heeft de groep ook honden- en kattenvoeractiviteiten in Noord en Zuid Amerika en India.

Pet Hungaria zal onmiddellijk een positieve bijdrage gaan leveren aan de winst per aandeel. De acquisitie zal worden gefinancierd uit de bestaande kredietfaciliteit.

De Provimi groep is wereldwijd vertegenwoordigd in alle soorten diervoeding en is marktleider op alle markten waarin zij actief is. Het bedrijf heeft meer dan 8000 mensen in dienst en realiseert een omzet van meer dan 1,6 miljard euro. Provimi beschikt over meer dan 100 productiecentra in circa 30 landen en exporteert naar ruim 100 landen. Provimi biedt technische ondersteuning en fabriceert producten voor alle diersoorten, inclusief herkauwers, pluimvee, varkens, vissen en huisdieren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Miriam ter Braak, PR manager
Tel: + (31) 10 423 96 33, of + (31) 6 511 23 766

Dit persbericht kan worden gedownload van de website van de groep: www.provimi.com


---- --