Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/10/05)

OOSTERHOUT NB, 27 oktober 2005

Drietal aangehouden voor vernieling bank

RIJEN: De politie heeft woensdag 26 oktober omstreeks 18.00 uur een 12-jarige jongen, een 14-jarige jongen en een 15-jarig meisje, allen afkomstig uit Rijen, aangehouden op verdenking van vernieling van een bank. Het drietal had met een mesje woorden in een houten bank in de Jeroen Boschstraat gekrast. De drie bekenden de vernieling en zijn na verhoor door hun ouders opgehaald.

Bromfietser gewond na aanrijding

RAAMSDONKSVEER: Donderdag 27 oktober net na 12.00 uur vond op de kruising van de Keizersdijk en het Gangboord een aanrijding plaats tussen een brommobiel en een bromfiets.
De bestuurster van de brommobiel, een 44-jarige inwoonster van Raamsdonksveer, wilde vanaf de Keizersdijk het Gangboord oprijden. Daarbij verleende ze geen voorrang aan een 23-jarige bromfietser uit Geertruidenberg die haar tegemoet kwam rijden. De bromfietser kwam door de aanrijding ten val en moest met letsel aan een been naar een ziekenhuis in Breda worden gebracht.

Nog 35 dagen tegoed

OOSTERHOUT: De politie pakte donderdag 27 oktober bij toeval een man op, die nog een gevangenisstraf van 35 dagen moest ondergaan. Agenten zagen de man, een 37-jarige inwoner van Hank, donderdagmiddag 27 oktober rond 13.30 op de Burgemeester Materlaan achterop een brommer zitten. Omdat hij geen helm droeg, kreeg hij een bekeuring. Bij het natrekken van zijn persoonsgegevens bleek dat hij nog een gevangenisstraf moet ondergaan. Hij is na zijn aanhouding overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Alarm verjaagt inbreker

MADE: Woensdag 26 oktober is tussen 02.30 uur en 02.45 uur ingebroken in een woning in de Pastoriestraat. De nog onbekende inbreker kwam de woning binnen door een openstaand wc-raampje te forceren. Toen hij vervolgens de toiletdeur opende, trad het alarm in werking en maakte hij rechtsomkeer.
De dader heeft vervolgens via dezelfde weg de woning weer verlaten. Er is niets ontvreemd. De politie nam een aangifte op van deze inbraak en stelde een buurtonderzoek in.

Airbags gestolen na bedrijfsinbraak

WAALWIJK: In de nacht van dinsdag 25 oktober op woensdag 26 oktober hebben onbekenden airbags weggenomen uit autos van een autobedrijf in de Van Andelstraat. De autos stonden geparkeerd op het bedrijfsterrein en bleken te zijn opengebroken. Een medewerker van het bedrijf heeft bij de politie aangifte gedaan van diefstal.

Koi karpers gestolen

RIJEN: Vanuit de vijver van een woning aan de Haansbergseweg zijn tussen maandag 24 oktober en woensdag 26 oktober drie Koi karpers weggehaald. De eigenaar van de vissen heeft aangifte gedaan van diefstal.

Politie houdt verkeerscontrole

RIJEN: De politie heeft woensdag 26 oktober een verkeerscontrole gehouden op de Mary Zeldenrustlaan. Daarbij werden 5 automobilisten bekeurd, omdat ze te hard reden. Bovendien schreef de politie twee bekeuringen uit voor niet-handsfree bellen en namen de agenten een rijbewijs in beslag, omdat ze twijfelden aan de echtheid van het document.

Auteur: Leonie van Ooijen