Politie Zeeland


---


W-6946-2005 Onder invloed

Op de Prelaatweg in Westkapelle is gisternacht rond 02.19 uur een 34-jarige Goesenaar betrapt op het rijden onder invloed.
Hij moest een blaastest ondergaan en hieruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van drie uur.


Z-6947-2005 Verkeersongeval

Omstreeks 21.55 uur gisteravond heeft aan aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto's.
Een man uit Desteldonk (B)(verdere gegevens onbekend) moest op de Tractaatweg in Terneuzen plotseling remmen. Dit zag een 25-jarige automobilist uit Axel te laat en hij reed achterop de auto van de Belg. Beide auto's raakten beschadigd door de aanrijding.

Z-6948-2005 Diefstal kratten
Gisteravond rond 22.59 uur betrapte een 51-jarige man uit Sas van Gent een persoon die kratten aan het weghalen was bij een bedrijf aan de Kleine Markt in Sas van Gent.
De man is de dief achterna gerend, maar is hem op een gegeven moment kwijtgeraakt. Vermoedelijk heeft deze persoon, tussen 19.00 uur en 23.00 uur gisteravond, ongeveer drie keer statiegeldkratten weggenomen. In totaal is er een tiental kratten weggenomen.


W-6949-2005 Onder invloed

In Oostkapelle, op de Noordweg, is vannacht rond 01.19 uur, een 35-jarige automobilist uit de gemeente Breda betrapt op het rijden onder invloed.
Uit een blaastest die de man moest ondergaan, bleek dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een bekeuring en een rijverbod van twee uur.


W-6950-2005 Medicijnen gestolen

Dinsdagmiddag tussen 16.45 en 17.00 uur zijn, uit een fietstas, drie soorten medicijnen weggenomen.
De fiets, waar de fietstassen aanhingen, is in z'n geheel van de fiets weggenomen. In de tas zaten medicijnen voor mensen met hart- en vaatklachten. De medicijnen kunnen gevaar opleveren voor mensen met een lage bloeddruk en voor kinderen.
De medicijnen betreffen:
- Metoprololsuccinaat Retard
- Nifedipine Sandoz Retard 30
- Enalapril Maleaat
De fiets stond geparkeerd in de Lange Delft in Middelburg.


W-6951-2005 Aanrijding

Op de Oude Haven in Oostburg heeft vanmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen een bromfiets en een fiets.
Doordat een 14-jarige fietser niet zoveel mogelijk rechts hield op bovengenoemde weg, reed hij frontaal tegen een hem tegemoetkomende bromfietser. (Een 17-jarige jongen uit de gemeente Sluis) De fietser is met verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De aanrijding vond plaats omstreeks 07.52 uur vanmorgen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.