Lekstroom, 11.25 uur

Utrecht 27-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Softdrugs

LOPIKERKAPEL Woensdag 26 oktober heeft de politie een hennepplantage ontmanteld.

Na een tip, startten agenten omstreeks 09.15 uur een onderzoek in een pand aan de Lopikerweg oost. In het pand trof de politie drie ruimtes aan met hennep en apparatuur. In totaal werden meer dan 1.100 planten geteld en waren vermoedelijk 620 planten net geoogst. De stroom die nodig was voor de kweek, werd deels illegaal afgetapt. Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De eigenaar van de kwekerij moet nog worden achterhaald. Op het terrein trof de politie ook bedrijfsactiviteiten aan waarvoor geen milieuvergunning is afgegeven.

Winkeldief

IJSSELSTEIN - Woensdagmiddag 26 oktober werd een verdachte van winkeldiefstal in zijn woonplaats aangehouden.

Omstreeks 13.45 uur kreeg de politie de melding dat een 47-jarige man spullen had gestolen uit een winkel aan de Benschopperstraat. Personeel van de winkel was nog achter de man aan gegaan, toen hij er op de fiets vandoor ging. Uiteindelijk was de man sneller en gaf de medewerkster een signalement aan de gewaarschuwde politie door. Op basis daarvan kon de politie de vermoedelijke identiteit van de man achterhalen. Hij is op het politiebureau ontboden om zijn verklaring te geven.

Schoenendief

NIEUWEGEIN - Woensdag 26 oktober hield personeel van een winkel aan de Boogstede een verdachte van winkeldiefstal aan. De 50-jarige Nieuwegeinse wilde een paar schoenen de winkel mee uitnemen zonder ze af te rekenen. De detectiepoortjes gingen af waarna het winkelpersoneel de vrouw aanhield. Omstreeks 16.15 uur namen agenten de vrouw mee naar het politiebureau voor verhoor.

16-Jarige rijdt auto
NIEUWEGEIN Woensdagavond 26 oktober kreeg de politie om 19.35 uur de melding dat een automobilist met hoge snelheid over de Noordstedeweg reed. De gewaarschuwde agenten zagen de bewuste auto rijden op de Professor dr. Ornsteinlaan. De bestuurder gaf bij het zien van de politieauto gas, parkeerde kort daarna de auto en rende weg richting de Zwanenburglaan. In de brandgang van de Professor dr. Ornsteinlaan kon de bestuurder, een 16-jarige Nieuwegeiner, alsnog worden aangehouden. Proces-verbaal is opgemaakt.