AutoRai

Suzuki helpt Pakistan

(10/27/2005)
Samen met de twee Pakistaanse dochterondernemingen biedt Suzuki Motor Corporation de helpende hand aan de slachtoffers van de aardbeving in Noord-Pakistan van 8 oktober. De gift bestaat uit een groot geldbedrag en motorfietsen en autoâs, bedoeld om in te zetten bij de hulpverlening in het getroffen gebied.
De drie bedrijven die meewerken aan deze hulpactie voor de mensen in het rampgebied zijn Suzuki Motor Corporation, de Pakistaanse Automobielproducent en -distributeur Pak Suzuki Motor Co. Ltd. en motorfietsproducent Suzuki Motor Cycles Pakistan Ltd.

In totaal hebben de drie partijen zoân 146.000 euro bij elkaar gelegd. Ook worden er meerdere autoâs en motorfietsen geschonken. Die kunnen de Pakistaanse autoriteiten inzetten bij de hulpverlening in het getroffen gebied in Kashmir, Noord-Pakistan.

Suzuki en Pakistan hebben een diepgewortelde relatie. In 1958 begon Suzuki met de export van motorfietsen naar Pakistan. Daarmee was dit het eerste exportland van Suzuki. Vanaf 1975 bouwt Suzuki ook autoâs in Pakistan. In het land heeft Suzuki tevens het grootste marktaandeel wat betreft personenautoâs.