Politie Gelderland-Midden

Stroe - beschonken Lunterenaar uit de bocht gevlogen
Publicatiedatum: 27-10-2005 11:38:33

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag proces-verbaal opgemaakt tegen een 20-jarige automobilist uit Lunteren wegens het rijden onder invloed. De man was rond half twee op de Wolweg in Stroe met zijn wagen uit de bocht gevlogen. Daarbij raakte de Lunterenaar licht gewond. Surveillerende agenten stuitten bij toeval op het ongeval. Men was op dat moment bezig de beschadigde wagen uit het struikgewas te trekken. De Lunterenaar zat nog in zijn auto. Agenten roken alcohol bij de man, waarop hij werd aangehouden. In het politiebureau moest de Lunterenaar een ademonderzoek ondergaan waarbij een alcoholpromillage werd gemeten van 1,07. Dat is ruim twee keer de norm. De politie vermoedt dat drankgebruik, in combinatie met te hard rijden een rol gespeeld hebben bij het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk - politie zoekt getuigen van fietsdiefstal
Publicatiedatum: 27-10-2005 11:37:38

De Nijkerkse politie is op zoek naar getuigen van een fietsdiefstal op de Frieswijkstraat, afgelopen zaterdag. Een 50-jarige Nijkerkse betrapte ter hoogte van de bibliotheek omstreeks negen uur twee jongens terwijl ze met twee fietsen liepen te slepen. De vrouw vertrouwde het niet en sprak de beide jongens aan. Daarop stopte er nog een onbekend gebleven andere voorbijgangster. Op dat moment werd het de beide jongens kennelijk te heet onder de voeten en gingen er vandoor, de buit achterlatend. De Nijkerkse nam beide fietsen mee naar huis en waarschuwde de politie. Die had inmiddels al twee aangiftes binnen en kon de beide fietsen weer aan de eigenaren teruggeven. Volgens de getuige zou het gaan om twee jongens met een Zuideuropees of Noordafrikaans uiterlijk in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. De één zou een slungelachtig postuur hebben en was ongeveer 1.80 m, de ander zou een normaal postuur hebben en was iets kleiner, ongeveer 1.60 m. Aan de hand van nog meer getuigeninformatie hoopt de politie de daders te kunnen opsporen. Men kan hiervoor terecht bij de politie in Nijkerk via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - snelheidscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 27-10-2005 11:36:57

Bij snelheidscontroles in het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag in totaal 144 hardrijders tegen de lamp gelopen. Het regionale verkeershandhavingsteam van de politie controleerde in Ederveen en Lunteren. Een overzicht:

- Op de Rijksweg in Ederveen werd tussen 09.15 en 10.45 uur gecontroleerd. Het aantal overtredingen bedroeg hier 14 terwijl van 920 passanten de snelheid was gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.
- In Lunteren werd gecontroleerd op de Lage Valkseweg (buiten de bebouwde kom) en de Dorpsstraat (binnen de bebouwde) kom. Op de Lage Valkseweg werden tussen 16.30 en 21.15 uur 34 van de 1320 passanten betrapt op te hard rijden (hoogst gemeten snelheid 112 km/u). Op de Dorpsstraat reden 96 van de 914 passanten te hard. Dat gebeurde tussen 17.00 en 18.45 uur. Hoogst gemeten snelheid hier was 81 km/u terwijl daar maximaal 50 gereden mag worden. De controle op de Dorpsstraat was op speciaal verzoek van de gebiedsagent na klachten uit de buurt over verkeersonveiligheid.

Uit analyses van verkeersadviseurs van de politie blijkt dat op veel wegen buiten de bebouwde kom ongevallen gebeuren met als oorzaak: te hard rijden. Om die reden worden er vrijwel dagelijks snelheidscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam op 28 geselecteerde wegen in de regio. Maar ook naar aanleiding van klachten van buurtbewoners worden snelheidscontroles gehouden. Zomaar ergens controleren is er dus niet bij!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---