AutoRai

Saab Travel Pack: aantrekkelijk geprijsd accessoirepakket

(10/27/2005)
De Saab 9-3 Sport Estate en de 9-3 Sport Sedan, modeljaar 2006, kunnen per direct worden uitgerust met het nieuwe Saab Travel Pack. Hiermee maakt Saab deze modellen extra aantrekkelijk. Het slim samengestelde accessoirepakket bestaat uit een dvd-navigatiesysteem, een automatisch dimmende binnenspiegel en parkeersensoren.
Het Saab Travel Pack geeft nog meer betekenis aan het comfort en de veiligheid van de Saab 9-3 Sport Sedan en 9-3 Sport Estate. De prijs van het accessoirepakket is 1.995 euro, inclusief het inbouwen bij de dealer. Saab speelt met het Travel Pack vooral in op de behoeften van de zakelijke klant. Het belangrijkste onderdeel van het pakket is dan ook het dvd-navigatiesysteem met Nederlands gesproken routebegeleiding. Dit systeem is geschikt voor gebruik in heel Europa en is keurig weggewerkt in de middenconsole. De route-informatie en de menuopties zijn af te lezen van een breedbeeld kleurendisplay in de middenconsole. Via de uitneembare afstandsbediening in het SmartSlot is het systeem eenvoudig te bedienen.

Om het comfort nog verder te verhogen is het dvd-navigatiesysteem naar wens uit te breiden met de Traffic Message Channel-functie. Deze functie berekent automatisch een nieuwe route als de bestuurder een file nadert. De speciale meerprijs van de TMC-functie is 200 euro.

Comfortabel en veilig
Een ander onderdeel van het Travel Pack is de automatisch dimmende binnenspiegel. Wanneer de zon fel in de binnenspiegel schijnt of een achterliggende weggebruiker groot licht opzet, dimt de spiegel automatisch. Het resultaat: beter zicht voor de Saab-rijder en zodoende een verhoogd veiligheidsniveau.
Zeer praktisch is de Saab Parking Assist, die ook tot het Travel Pack behoort. Deze parkeerhulp draagt bij aan het comfort en kan parkeerdeukjes helpen voorkomen. Is de auto voorzien van een trekhaak, dan past de parkeerhulp zich daarop aan. Het systeem schakelt automatisch uit indien de auto een aanhanger trekt.