Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.
* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 oktober 2005


Aalten - verdachte ernstige mishandeling aangehouden

De politie heeft afgelopen maandag een 18-jarige jongen uit Dinxperlo aangehouden die ervan wordt verdacht bij een horecazaak in zijn woonplaats een 16-jarig Duits meisje dusdanig te hebben mishandeld, dat zij in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Het incident vond op 11 september plaats, maar het slachtoffer kon vanwege de zieken-huisopname pas een week later aangifte doen. De ruzie was kennelijk ontstaan omdat enkele Achterhoekse jongelui de fietsen van Duitse jongeren wilden stelen. Dankzij het optreden van het personeel van de horecazaak werd de vechtpartij in de kiem gesmoord. Het feit, dat het meisje gewond was bleek pas later, waarna haar eerste hulp werd verleend. Ook werd door het optreden van het personeel de identiteit van de bij het incident betrokken jongelui bekend, waardoor de politie de verdachte kon aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Doetinchem - Kluis bij bedrijf gekraakt

Bij een garagebedrijf aan de Edisonstraat werd in de nacht van dinsdag op woensdag de kluis opgebroken. Men wist via het dak het bedrijf binnen te komen. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen. De politie startte direct een buurtonderzoek. Dat heeft helaas niets opgeleverd. Het onderzoek gaat verder.

Neede - Negen airbags weggenomen
De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van de diefstal van negen airbags bij een garagebedrijf aan de Parallelweg. De airbags werden uit vijf auto's weggenomen en gebeurde tussen maandagmiddag (24/10) 14.00 uur een woensdagmorgen (26/10). In verband met het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Groenlo - Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Een 29-jarige inwoonster uit Groenlo werd woensdagmorgen betrapt bij een supermarkt aan de Schrijnwerker. De vrouw had verschillende goederen, waaronder oploskoffie, yogidrink en vlees weggenomen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. Zij werd overgedragen aan de politie. De vrouw kon met een boete op zak van E 125,- weer naar huis.


Etten - 46 bestuurders rijden te hard

Agenten hebben woensdagmiddag bij een controle op de Parallelweg Oude IJsselweg 46 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 406 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. In verband met wegwerkzaamheden is de snelheid tijdelijk verlaagd naar 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km. De politie is van plan vaker te controleren.

Lengel - Fietserverlichting niet in orde

Woensdagmorgen bleek bij een controle op de Oude Tramweg dat de verlichting van 20 fietsers/bromfietsers niet in orde was. Deze fietsers en bromfietsers kregen een bekeuring. Deze verlichtingscontroles worden in de komende tijd regelmatig uitgevoerd om zo het aantal slachtoffers in het verkeer naar beneden te krijgen.

EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:
Bureau Communicatie
Persvoorlichting
Anton de Ronde 055 - 548 60 52
Bert Top 055 - 548 60 58


---- --