Het Nederlandse Rode Kruis

27 oktober 2005

Nationale tv-actie levert 21 miljoen op voor Pakistan

De tv-actie voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan op 26 oktober heeft ruim 21 miljoen euro opgebracht voor giro 800800. Mensen konden bellen met het speciale nummer 0800-1112 om geld te doneren. Ook op donderdag 27 oktober zijn de lijnen tussen 08.00 uur en 18.00 uur nog geopend.

Hockeywedstrijd centraal
De avond werd gepresenteerd door onder meer Mart Smeets, Patrick Lodiers en Maartje van Weegen. Centraal in de tv-actie stond een benefietwedstrijd tussen Nederlandse hockeyers en een wereldelftal met onder meer Pakistaanse en Indiase hockeyers. De wedstrijd werd met 7-4 gewonnen door het Nederlandse elftal en bracht een miljoen euro op.

Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Agnes van Ardenne zegde woensdag in de uitzending nog eens vijf miljoen euro toe voor de slachtoffers van de ramp. Onder andere de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht doneren een euro per inwoner.

3 miljoen daklozen
Op 8 oktober trof een aardbeving Pakistan, India en Afghanistan. Naar schatting 3 miljoen mensen zijn dakloos geworden. Deze mensen hebben alles verloren. Veel dierbaren zijn omgekomen. Hun huis en hun middelen van bestaan zijn vernietigd. Ze zijn totaal afhankelijk van hulp.

Blijf helpen!

De samenwerkende hulporganisaties zijn een actie gestart. U kunt uw bijdrage storten op giro 800800. Zie ook de website van de Samenwerkende Hulporganisaties: www.giro800800.nl

Het internationale Rode Kruis (ICRC) heeft een website geopend voor mensen die op zoek zijn naar familie. Op deze website kunt u vermisten zoeken en registreren. Naar de familylinks website