Ministerie van Defensie



---

Foto: Een televisieverslaggever neemt de boogtent op de korrel (Gerben van Es)

Defensie present bij landelijke inzamelingsactie

27-10-2005 12:36:00

Bij de inzamelingsactie ten behoeve van de slachtoffers van de aardbevingsramp in Pakistan op woensdag 26 oktober is ook Defensie zichtbaar aanwezig geweest. Militairen van de landmacht hadden op het complex van de Hockey Club Rotterdam, waar een benefietwedstrijd tussen het Nederlands nationale herenteam en een wereldelftal plaatsvond, een boogtent opgebouwd. Van dit type schenkt het ministerie vijfhonderd exemplaren met bijbehorende uitrusting aan Pakistan.

In de stad Bagh gaat Defensie de komende dagen een mobiel veldhospitaal neerzetten. Dit wordt vanuit Afghanistan en met een Iljoesjin vrachtvliegtuig naar Islamabad overgebracht. Daarvandaan gaat alles over de weg naar het circa 70 kilometer verderop gelegen Bagh. Deze stad, zo groot als Haarlem, is op 8 oktober totaal door de aardbeving verwoest. Als alles meezit, moet het hospitaal volgende week in bedrijf zijn.
Foto: Het veldhospitaal zit, uitgezonderd aggregaten en ambulances, verpakt in 28 containers (Ruud Mol, Koninklijke Marine)