Politie Twente

Persberichten Politie Twente 27 oktober 2005

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Enschede

Een 50-jarige automobilist uit Enschede reed woensdag 26 oktober omstreeks 09.00 uur over de Hengelosestraat Zuidzijde in zijn woonplaats. Hij sloeg linksaf de Auke Vleerstraat in en zag hierbij een voor hem van links komende fietser over het hoofd. Gevolg was een aanrijding, waarbij de fietser, een 23-jarige vrouw uit Enschede, gewond raakte. Zij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-135646)

Auto gestolen

Blauwe Audi 80 wordt voor de woning van de eigenaar gestolen

Enschede

Woensdag 26 oktober werd tussen 00.30 en 09.00 uur een personenauto gestolen aan de Lipperkerkstraat in Enschede. De auto is eigendom van een 48-jarige Enschedeër. Het gaat om een blauwe Audi 80 met kenteken XN-29-DZ. De 48-jarige man deed inmiddels aangifte. (05-135645)

Inbraken in auto's

In dezelfde avond/nacht werd in een tiental auto's ingebroken

Haaksbergen

In de avond/nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 oktober vond een reeks auto-inbraken in Haaksbergen plaats. Elf gedupeerden deden bij de politie aangifte. De inbraken vonden in acht straten plaats waaronder in de Mozartstraat, Hondelink , Gazenbree en Stiegert. Uit de auto's werden voornamelijk autoradio/cd-spelers weggenomen. (05-135635)

Tanken zonder te betalen

Politie houdt een jongen aan, die ervan wordt verdacht zich meerdere keren schuldig te hebben gemaakt aan diefstal van brandstof

Enschede

Woensdagmiddag 26 oktober hield de politie in Enschede een 17-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De 17-jarige wordt ervan verdacht gedurende de laatste maanden meerdere keren te hebben getankt zonder te betalen bij een tankstation aan de Laaressingel in Enschede. Door een medewerker van het tankstation werd aangifte gedaan. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-135671)

Verdachten aangehouden

Politie is op zoek naar twee personen, die door een van de verdachten van de fiets zijn getrokken en geslagen

Enschede

Donderdag 27 oktober omstreeks 03.50 uur zagen politieagenten dat een jongen en meisje, die net hun fiets bij de kerk aan de Klokkenplas hadden gepakt en wilden wegfietsen, door een jongen van de fiets werden getrokken. Deze jongen was in gezelschap van twee andere jongens. Zowel de jongen als het meisje kwamen ten val. Toen de jongen op de grond lag, werd hij ook nog door een van de drie jongens getrapt. De politieagenten keerden hun auto en reden op het groepje af. De drie jongens gingen er rennend vandoor. De agenten zetten de achtervolging in en hielden de drie verdachten, Enschedeërs van 17, 18 en 19 jaar, aan. De 17-jarige verzette zich hevig tegen de aanhouding door van zich af te slaan en te schoppen. Een van de agenten raakte hierdoor lichtgewond aan de hand. Pepperspray werd ingezet om de 17-jarige jongen onder controle te brengen. De drie zijn voor nader verhoor opgesloten. Of zij ook alledrie bij de mishandeling betrokken waren, moet onderzoek uitwijzen.

Terwijl de politieagenten achter de verdachten aangingen, zijn de slachtoffers, de jongen en het meisje, vertrokken zonder hun identiteit kenbaar te maken. De politie vraagt hen alsnog contact op te nemen. Zij kunnen zich melden aan het politiebureau maar kunnen ook telefonisch contact opnemen met de afdeling Enschede-Binnenstad via het nummer 0900-8844. (05-136125)

Aanhoudingen na belediging

Ruziënde broers vragen om de komst van de politie, waarna beiden zich tegen de agenten keren en hen uitschelden

Haaksbergen

Woensdagavond 26 oktober komt omstreeks 19.10 uur een melding binnen van onenigheid in een woning aan de Mozartstraat in Haaksbergen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar bleek dat twee broers ruzie hadden gehad. Omdat de boel uit de hand liep, had een van de twee de politie gebeld. De agenten gingen met beiden in gespek. De broers gaven aan er samen wel uit te komen, de agenten zouden vertrekken. Plotseling keerde een van hen zich tegen de agenten door hen uit te schelden. De agenten hielden hem aan. Toen zij met de verdachte wilden vertrekken, begon ook de andere broer de agenten uit te schelden. Ook hij werd aangehouden. Tegen beide broers, 20 en 31 jaar, wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-136041)

Verkeerscontrole

In totaal werden 28 processen-verbaal opgemaakt

Enschede

Bij een verkeerscontrole aan de Getfertsingel in Enschede, die woensdag 26 oktober van 07.15 tot 10.15 uur plaatsvond, werden 211 passanten gecontroleerd. In totaal werden 28 processen-verbaal opgemaakt. Het ging hierbij om de volgende feiten: niet dragen autogordel (20x), negeren rode licht (4), onjuiste verlichting (2x), niet voeren juiste markering lading aanhangwagen (1x) en het niet verzekerd zijn van een auto (1x).

Fietser gewond

Fietser raakt gewond na aanrijding met scooter

Daarlerveen

Woensdagavond 26 oktober vond omstreeks 20.30 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en scooter op het fietspad van de Brugstraat in Daarlerveen. Ter plekke maakt het fietspad een knik naar de rijbaan toe. De bestuurder van de scooter, een 16-jarig meisje uit Vroomshoop die vanuit de richting Daarlerveen kwam, zag dit te laat, reed rechtdoor en kwam in de berm terecht. De fietser, een 51-jarige man uit Vriezenveen, naderde uit tegenovergestelde richting en kon de scooter niet meer ontwijken. Beiden kwamen hierdoor met elkaar in aanrijding. De 51-jarige man raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-136070)

Eenzijdig ongeval

Automobilist raakt gewond en wordt per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht

Vriezenveen

Woensdagmiddag 26 oktober vond omstreeks 14.10 uur een eenzijdig ongeval plaats op de Bovenlandweg in Vriezenveen. Een 73-jarige automobilist uit Almelo verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur, belandde in de berm en botste met zijn auto tegen een boom. De man raakte hierbij gewond en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-135890)

Inbraken in caravans

In zeven caravans bleek ingebroken

Holten

De politie kreeg een melding binnen van inbraak in zeven caravans op een camping aan de Reebokkenweg in Holten. Zover bekend werd voornamelijk audio-apparatuur weggenomen. De inbraken hebben vermoedelijk in het afgelopen weekend plaatsgevonden. De gedupeerden zullen benaderd worden met het verzoek aangifte te doen. (05-136051)

Vuurwerkpistool in beslag genomen

Politie houdt de verdachte aan

Westerhaar

Nadat meerdere meldingen waren binnengekomen van overlast van vuurwerk nabij de Hoofdweg in Westerhaar, gingen politieagenten een kijkje nemen. Door getuigen was doorgegeven dat er geschoten zou zijn. Op genoemde locatie troffen politieagenten een 31-jarige man uit Kloosterhaar aan. Uit onderzoek bleek dat in zijn auto, die hij in de straat geparkeerd had staan, een vuurwerkpistool lag. Het pistool is in beslag genomen. De agenten hielden de 31-jarige verdachte aan. Hij is voor nader onderzoek opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-136129)

Snelheidscontrole

Na klachten van bewoners hield de politie een snelheidscontrole

Almelo

Van meerdere bewoners aan de Grote Bavenkelsweg in Almelo kwamen klachten binnen dat in de straat door automobilisten veel te hard gereden werd. Aanleiding voor de politie om hierop te controleren. De maximum snelheid op de Grote Bavenkelsweg is 60 km per uur. Door diverse wegwerkzaamheden in de omgeving, wordt deze straat veel als sluiproute gebruikt. Woensdag 26 oktober werden van 08.00 tot 08.45 uur 56 auto's met behulp van de lasergun gecontroleerd. Vier bestuurders reden te hard en werden bekeurd. Hoogstgemeten snelheid was 82 km per uur. Bij een eerdere controle op de Grote Bavekelsweg, op dinsdagmorgen 18 oktober, bleek dat 4 van de 24 gecontroleerde auto's te hard reed. (05-135639)


---- --
Donderdag 27 oktober 2005

( Burgers in het zonnetje gezet

Korpschef P. Deelman trots op Twentse helden

Tien inwoners van Twente zijn woensdagavond 26 oktober in het zonnetje gezet door Korpschef P. Deelman van de politie Twente. Alle tien hebben op hun eigen manier een 'heldendaad' verricht en zich daarmee ingezet voor de veiligheid en leefbaarheid in Twente.

Tijdens een bijeenkomst in de kantine van het hoofdbureau in Enschede prees de korpschef de "helden" voor hun inzet. Het ging om de volgende zaken:

Een Hengeloos stel schoot te hulp toen een Hengeloër uit het raam van een woning viel. Het slachtoffer had o.a. een slagaderlijke bloeding. Aangezien beide over een EHBO-diploma beschikken, konden ze direct eerste hulp verlenen waardoor het leven van het slachtoffer werd gered.

Een echtpaar uit Enschede was getuige van een gewapende overval in een sigarenzaak in Enschede. Zij schoten te hulp, waardoor de verdachte kon worden aangehouden.

Een meneer en een mevrouw uit Almelo lukte het om een 6-jarig jongetje uit een brandende woning te redden. In de woning in Almelo was brand ontstaan en het jongetje lag te slapen. Beiden renden de woning binnen en haalden de jongen uit het huis, waardoor z'n leven werd gered.

Een mevrouw uit Almelo zag dat er in een woning in Almelo werd ingebroken. Door haar aanwijzingen werd een verdachte aangehouden en het gestolen goed teruggevonden.

Drie heren uit Enschede (twee aanwezig) waren getuige van een gewapende overval bij een juwelier in Enschede. Door ingrijpen van de mannen werd een van de overvallers aangehouden. Later werd ook de tweede verdachte aangehouden in zijn woonplaats in Noord-Brabant.

Een meneer uit Borne redde het leven van een bestuurster van een auto, die op de N36 in Vriezenveen met haar auto in de sloot was gereden. Het slachtoffer is er goed afgekomen. Ook hier is kordaat optreden en het verlenen van de eerste hulp cruciaal gebleken.

Een echtpaar uit Enschede, redde het leven van een inwoonster uit Enschede. Het slachtoffer werd onwel in hun poelierszaak in Enschede. Hoewel beiden geen reanimatiecursus hebben gehad, lukte het door het direct opvolgen van de telefonische instructie van de meldkamer om de vrouw te redden.

De korpschef sprak de aanwezigen toe en had voor hen een korpsgeschenk en een bos bloemen.

Na afloop van het officiële gedeelte was er een rondleiding door het bureau. Ter afsluiting werd onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat en de avond afgesloten. De aandacht werd door de "helden" erg gewaardeerd. Het is de tweede keer dat de politie Twente deze bijeenkomst organiseert.

Meer informatie?
Politie Twente, Tanja Rijsman, telefoonnummer 053-4555568 -----------------------

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --