Politie Limburg-Noord

Politie vordert 4 rijbewijzen in

Datum: 27-10-2005
Tijd bericht: 12:18
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 21 t/m 27 oktober 4 rijbewijzen ingevorderd nadat automobilisten snelheidsovertredingen van meer dan 50 km/u begingen.

Maasbree -- Op de Middenpeelweg werd woensdag 26 oktober een 48-jarige automobilist uit Uden bekeurd voor een snelheidsovertreding van 55 km/u. Hij reed 135 km/u waar 80 km/u de limiet is. De man viel de agenten van het Verkeershandhavingsteam op toen hij een andere personenauto met hoge snelheid over een verdrijvingsvlak inhaalde. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.

Roermond -- Politieagenten die met een lasergun stonden te controleren betrapten woensdag 26 oktober op de Rijksweg twee automobilisten op een snelheids overtreding van meer dan 50 km/u. Een 27-jarige automobilist uit Kessel op een snelheidsovertreding van 55 km/u. De man werd staande gehouden en zijn rijbewijs ingevorderd. Een 41-jarige automobilist uit Weert reed 131 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Deze snelheidsoverschrijding van 51 km/u resulteerde ook voor hem in een invordering van het rijbewijs.

Venray -- Bij een snelheidscontrole met behulp van de lasergun werd op de Henri Dunantstraat zaterdag 23 oktober een 19-jarige automobilist uit Venray bekeurd nadat hij 59 km/u te hard reed op een weg waar 50 kilometer per uur de limiet is. De man komt, gezien zijn leeftijd, in aanmerking voor het project 'Golfslag'. Zijn rijbewijs is ingevorderd.