Politie Limburg-Noord

Politie schrijft 3.592 boetes uit bij verkeerscontroles
Datum: 27-10-2005
Tijd bericht: 12:01
Plaats: Limburg-Noord
De politie Limburg-Noord heeft in de week van 21 t/m 27 oktober in totaal 36.170 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Bij deze verkeerscontroles zijn in de afgelopen week 3.242 processen-verbaal opgemaakt. De meerderheid van de controles is uitgevoerd door medewerkers van het verkeershandhavingsteam. Dit team controleert vrijwel dagelijks op diverse plaatsen in de regio op de vijf speerpunten; helm, gordel, roodlicht, alcohol en snelheid.

In het politiedistrict Venlo:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venlo in de afgelopen week in totaal 14.563 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen
1.644 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Beringe, Tegelen en Venlo. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Weselseweg in Venlo op woensdag 26 oktober: een automobilist reed daar 95 km/u waar 50 km/u de limiet is.

164 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 58 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. 55 bestuurders werden bekeurd voor het negeren van een rood licht en 37 weggebruikers werden tijdens een lasergun-controle betrapt op het te hard rijden.

In het politiedistrict Roermond:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Roermond in de afgelopen week in totaal 8.688 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 842 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Montfort en Roermond. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Waarderweg in Montfort op dinsdag 25 oktober: een automobilist reed daar 112 km/u waar 50 km/u de limiet is.

105 weggebruikers zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 60 bestuurders werden bekeurd voor het niet dragen van de verplichte autogordel. 23 weggebruikers stopten niet voor een rood verkeerslicht en kregen daarvoor een boete van 95 euro.

In het politiedistrict Weert:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Weert in de afgelopen week in totaal 7.914 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 288 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Baexem, Meijel, Neer en Weert. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Napoleonsweg in Neer op maandag 24 oktober: een automobilist reed daar 84km/u waar 50 km/u de limiet is.

57 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 53 bestuurders kregen een boete van 45 euro voor het niet dragen van de autogordel.

In het politiedistrict Venray:
Leden van het verkeershandhavingsteam hebben in het politiedistrict Venray in de afgelopen week in totaal 5.005 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Hiervan kregen 468 weggebruikers een proces-verbaal. De controles vonden plaats in Castenray, Horst en Ysselstein. De hoogste snelheid die met de radarauto werd gemeten, was op de Horsterweg in Castenray op zondag 24 oktober: een automobilist reed daar 95 km/u waar 50 km/u de limiet is.

24 bestuurders zijn bij een staande controle geverbaliseerd voor verschillende overtredingen. 15 bestuurders kregen een boete voor het niet dragen van de autogordel. Zes weggebruikers werden betrapt met de lasergun toen zij te hard reden.