3 e persbericht van donderdag 27 oktober 2005

Eindhoven 27-10-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw overleden na verkeersongeluk

Op de kruising Genovevalaan Winkelcentrum Woensel is donderdagmiddag rond 13.30 uur een 34-jarige vrouw uit Eindhoven met haar fiets onder een vrachtwagen terechtgekomen. De vrouw fietste over de Genovevalaan en sloeg rechtsaf om het parkeerterrein van Winkelcentrum Woensel op te rijden. De 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Ijsselstein reed vanuit dezelfde richting het parkeerterrein op. Toen de chauffeur op het parkeerterrein weer rechts afsloeg kwam hij in botsing met de vrouw, die onder de vrachtwagen terechtkwam. Zij is later vanmiddag in het ziekenhuis overleden.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Doctor Berlagelaan zijn donderdag tussen 9.30 en 12.30 uur 1.730 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 53 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Inbreker op heterdaad betrapt

Op de Nachtegaallaan is donderdag rond 17.35 uur een man van 43 jaar uit Eindhoven aangehouden. De politie betrapte de man toen hij inbrak in een geparkeerde auto. Een portier werd opengebroken om in het voertuig te komen. De verdachte, een veelpleger, is voor verder onderzoek in de cel gezet.

Eindhoven: Dronken automobilist zonder rijbewijs aangehouden

Op de Pagelaan is donderdag rond 15.45 uur een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een promillage van bijna 1,40 gemeten. Verder onderzoek wees uit dat het rijbewijs van de man reeds eerder was ingenomen. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Breugel: Inbraak in woning

In een woning aan de Zuiderkruislaan is donderdag tussen 9.15 en 16.30 uur ingebroken. Aan de achterkant van het pand werd een raam opengebroken om binnen te komen. Weggenomen werd voor zover bekend een digitale camera.

Leende: Vrouw gewond bij aanrijding

Op de kruising Valkenswaardseweg Strijperpad is donderdag rond 17.00 uur een vrouw van 50 jaar uit Abcoude gewond geraakt. Een 39-jarige automobilist uit Valkenswaard reed over het Strijperpad en verleende op de eerdergenoemde kruising geen voorrang aan de vrouw die van rechts op haar snorfiets aan kwam rijden. De vrouw is met hersenletsel overgebracht naar het AMC in Maastricht. De traumahelikopter kwam ter plaatse om assistentie te verlenen.