Pleon


27-10-2005
USRobotics lanceert USB-telefoon voor gratis en zuiver Skype-bellen via internet

AMSTERDAM, donderdag 27 oktober - USRobotics, wereldwijd marktleider op het gebied van internettoegang en netwerken, lanceert vandaag de USB-internettelefoon (USR809600). Deze telefoon, het eerste product in de nieuwe lijn VoIP-producten (Voice over Internet Protocol) van het bedrijf, is speciaal ontworpen om naadloos te worden geïntegreerd met Skype-internettelefonie.

"De USB-telefoon is het eerste product in een nieuwe lijn VoIP-producten die wij nog voor de feestdagen willen introduceren", aldus Ute Kroboth, regiomanager Noord-Europa bij USRobotics. "Onze klanten willen dat een VoIP-gesprek net zo werkt, voelt en klinkt als een traditioneel gesprek, zonder de kosten waarmee interlokale gesprekken over vaste lijnen gepaard gaan. Met het USB-toestel van USRobotics ligt dat binnen handbereik", aldus Kroboth.

Met de USB-internettelefoon kunnen gebruikers via de software van Skype gratis bellen met behulp van een pc en een breedbandverbinding met internet. De telefoon is een klein toestel, qua grootte vergelijkbaar met veel andere mobiele telefoons, en kan worden aangesloten op een USB 1.1- of USB 2.0-poort voor eenvoudig bellen met Skype-gebruikers. Het uitgebreide LCD-scherm geeft een helder overzicht van de status van het gesprek. Nummermelding wordt ondersteund, en met het toetsenbord kan de gebruiker bellen vanuit een Skype-telefoonboek of naar eender welke telefoon dankzij een SkypeOut abonnement.

De USB-internettelefoon (USR809600) is speciaal ontworpen voor gebruik in combinatie met de software van Skype, maar is geschikt voor ieder instant-messagingsysteem dat stemverkeer ondersteunt. Dankzij functies als echo- en ruisonderdrukking zijn VoIP-gesprekken met de telefoon van dezelfde kwaliteit als landlijn-gesprekken, zodat de gebruiker zonder hoge kosten een normale belervaring heeft.

De USR809600 is nu beschikbaar voor 39.

De USB-internettelefoon van USRobotics maakt gebruik van de Skype-API, maar is niet gecertificeerd door Skype Internet Phone.

USRobotics
USRobotics is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van internettoegang en netwerken en levert de beste en meest innovatieve producten op de markt. Zonder de analoge modems die het bedrijf hebben grootgemaakt uit het oog te verliezen, is USRobotics bezig zijn leidende positie in hoog tempo uit te breiden naar andere marktsegmenten. Het bedrijf levert bijvoorbeeld snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en apparatuur voor internetbeveiliging aan de groeiende markten voor particulieren, kantoren aan huis en het MKB. USRobotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over USRobotics en zijn producten kunt u vinden op: www.usr.com/nl

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

© Een product van Pleon