Pleon


26-10-2005
USRobotics introduceert Ethernet-bridge en range-extender binnen draadloze MAXg-serie

AMSTERDAM, woensdag 26 oktober - USRobotics, toonaangevend op het gebied van netwerktoegang, breidt de MAXg serie uit met de draadloze MAXg Ethernet Bridge en MAXg Range Extender.

"Om hun netwerk en IT-apparatuur optimaal te kunnen benutten, moeten onze klanten met al hun apparaten verbinding kunnen maken", aldus Ute Kroboth, regio- manager Noord-Europa bij USRobotics. "De Ethernet-bridge maakt bekabelde verbindingen met een bestaand draadloos netwerk mogelijk voor optimale connectiviteit, terwijl de range-extender de afstand kan verdubbelen waarop laptops en andere clients verbinding kunnen maken met het netwerk."

De MAXg Wireless Ethernet Bridge (USR805432) kan worden gebruikt om twee netwerken met elkaar te verbinden en zo bronnen te delen. Bovendien kan met de Ethernet-bridge ieder apparaat met een Ethernet-poort in een draadloos apparaat worden veranderd. Er is geen extra bekabeling nodig, terwijl de flexibiliteit van de netwerkapparatuur wel toeneemt.

De MAXg Wireless Range Extender (USR805441) kan worden ingezet aan de randen van een bestaand draadloos netwerk om het bereik te vergroten zonder nieuwe kabels toe te voegen. Doordat het draadloze signaal van het MAXg access-point wordt versterkt, kan de dekking van het netwerk worden verdubbeld.

De draadloze MAXg serie is de eerste waarin de prestaties van het nieuwe 802.11g zijn gecombineerd met een verbeterd bereik. MAXg is speciaal ontworpen om voor de prijs van gewone 802.11g-producten prestaties te leveren die vergelijkbaar zijn met die van de productlijnen pre-N en MIMO. Daarnaast biedt MAXg een betere beveiliging en grotere flexibiliteit dan pre-N- of MIMO-producten die niet aan de standaarden voldoen.

Doordat de apparatuur is beveiligd met WPA en WPA2 (802.11i)* kunnen klanten er zeker van zijn dat hun draadloze netwerk veilig is. Dankzij een antenne die geschikt is voor upgrading en de nieuwe, WDS-compatibele bridge en range-extender kan met de MAXg serie een nog groter bereik worden gerealiseerd. MAXg is ook beter geschikt voor problematische omgevingen dan pre-N- of MIMO-producten.

De MAXg serie bestaat uit de volgende apparaten:


· 125 Mbps MAXg Wireless Router (USR805461) - aanbevolen winkelprijs 99

· 125 Mbps MAXg Wireless PC Card (USR805411) - aanbevolen winkelprijs 59

· 125 Mbps MAXg Wireless USB Adapter (USR805421) - aanbevolen winkelprijs 59

· 125 Mbps MAXg Wireless PCI Adapter (USR805417) - aanbevolen winkelprijs 59

· 125 Mbps MAXg Wireless Access Point (USR805451) - aanbevolen winkelprijs 89

· MAXg Wireless Ethernet Bridge (USR805432) - aanbevolen winkelprijs 109

· MAXg Wireless Range Extender (USR805441) - aanbevolen winkelprijs 89


· 125 Mbps Wireless MAXg ADSL2+ Gateway met Printerserver (Annex A: USR809107 / Annex B: USR029108) - aanbevolen winkelprijs 129


* WPA2-beveiliging wordt uitsluitend ondersteund in de client-modus van de MAXg Wireless Ethernet Bridge.

USRobotics
USRobotics is al dertig jaar toonaangevend op het gebied van internettoegang en netwerken en levert de beste en meest innovatieve producten op de markt. Zonder de analoge modems die het bedrijf hebben grootgemaakt uit het oog te verliezen, is USRobotics bezig zijn leidende positie in hoog tempo uit te breiden naar andere marktsegmenten. Het bedrijf levert bijvoorbeeld snelle breedbandmodems, bekabelde en draadloze netwerkoplossingen en apparatuur voor internetbeveiliging aan de groeiende markten voor particulieren, kantoren aan huis en het MKB. USRobotics is als particuliere onderneming gevestigd in Chicago. Het hoofdkantoor voor het EMEA-gebied is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk. Meer informatie over USRobotics en zijn producten kunt u vinden op: www.usr.com/nl.

Contact
Pleon
Vries Strookman
020 - 487 4000
vries.strookman@pleon.com

© Een product van Pleon