Politie Zeeland


---

O-6965-2005 Aanrijding in Heinkenszand
Donderdag om 17.10 uur vond op Clara's Pad een aanrijding plaats.
Een 81-jarige automobiliste uit Heinkenszand die achteruit een uitrit wilde verlaten trapte op een gegeven moment op het gaspedaal in plaats van op de rem. Zij draaide met haar voertuig een hele cirkel en raakte een net naast de inrit geparkeerde auto. Deze auto raakte zwaar beschadigd. Ook de auto van de vrouw liep schade op.

W-6966-2005 Man gewond in Arnemuiden
Op het Stationsplein in Arnemuiden werd donderdag om 10.45 uur een 59-jarige man uit de gemeente Middelburg met een scherp voorwerp in het gezicht gestoken.
In verband hiermee werden kort daarna op het Stationsplein drie personen, twee vrouwen van 16 en 19 jaar uit de gemeente Middelburg en een 19-jarige Vlissinger, aangehouden. De 59-jarige man is met oogletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak ligt in de relationele sfeer. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

W-6967-2005 Winkeldiefstal
In een winkelpand aan de Veerseweg in Middelburg werd donderdag om 18.30 uur een 33-jarige Middelburger aangehouden.
De man had brood en broodbeleg ter waarde van ¬ 4,29 gestolen.

W-6968-2005 Aanrijding in Oost-Souburg
Op deter waarde van E 4,29 gestolen.

W-6968-2005 Aanrijding in Oost-Souburg
Op de kruising Ritthemsestraat / A58 vond donderdag om 17.12 uur een aanrijding plaats.
Een 46-jarige automobilist uit Dattenfeld (D) reed over de Ritthemsestraat in de richting van de oprit van de A58. Ter hoogte van de haaientanden voor de oversteekplaats voor fietsers stopte hij om een fietser voor te laten gaan. Een naderende 49-jarige bestuurster uit de gemeente Vlissingen zag niet dat deautomobilist stilstond en botste tegen de stilstaande personenauto. Door de kracht van de botsing reed de auto van de Duitser een stuk naar voren en raakte de fiets van de overstekende fietser, een 36-jarige man uit de gemeente Vlissingen. Allebei de auto's en de fiets raakten bij de aanrijding beschadigd.

O-6969-2005 Vrachtauto verliest lading
Op de Drieweg in Heinkenszand is donderdag om 19.40 uur een deel van de lading van een vrachtwagen gevallen.
De bestuurder, een 50-jarige man uit Heinkenszand, reed met een vrachtwagen met een container erop over de Drieweg in de richting van Heinkenszand. Ter hoogte van het viaduct onder de A58 vielen er enkele wasbakken uit de container. Hierdoor raakten twee personenauto's door rondvliegende brokstukken beschadigd.. Deze auto's werden bestuurd door een 48-jarige man uit de gemeente Borsele en een51-jarige man uit Heinkenszand. Na meting van de vrachtauto bleek de container 3.85m hoog en de lading stak daar ongeveer 35 cm bovenuit, waarmee vermoedelijk het viaduct geraakt is waardoor de wasbakken uit de container vielen.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.