Digitale Gemeente Houten

Gastlessen Grontmij op de Heemlanden over Waterplan Houten

donderdag 27 oktober 2005 - Door: Dolinda van der Hulst

Donderdag 27 oktober heeft Welmoed Visser, adviseur Waterbeheer bij Grontmij twee gastlessen gegeven op College de Heemlanden over het water in Houten. Grontmij is betrokken bij het opstellen van het Waterplan Houten, waarin de gezamenlijke watervisie van de gemeente Houten en het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden wordt beschreven. Leerlingen leveren een bijdrage aan het Waterplan Houten. In het kader van de aardrijkskunde lessen over de eigen leefomgeving nemen leerlingen de komende weken onder de inwoners van Houten, enquêtes af over de de beleving van water in Houten. De resultaten van het onderzoek worden verwerkt in het definitieve Waterplan Houten. Een mooie vorm van samenwerking die voor alle betrokken partijen positief is en nieuwe inzichten oplevert.

De samenwerking tussen beide organisaties kwam tot stand door het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten. Grontmij start hiermee als eerste bedrijf een project samen met het onderwijs. Grontmij is founder van het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten en wil op deze manier vormgeven aan haar maatschappelijke betrokkenheid.

Het Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten is een lokaal netwerk van bedrijven en organisaties in Houten die maatschappelijk betrokken ondernemen willen initiëren, ontwikkelen en uitdragen, om zo de sociale binding tussen het bedrijfsleven en lokale maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties te vergroten.

Voor meer informatie over het waterplan project: Grontmij Midwest, Welmoed Visser. Adviseur Waterbeheer, tel:030-6344867
College de Heemlanden, Jaap de Vries, docent, tel: 030-6379944 Platform Maatschappelijk Ondernemen Houten, Dolinda van der Hulst, tel:030-6090338

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).