Ingezonden persbericht

Filefox trakteert haar klanten op capaciteitsuitbreiding

Professioneel grote bestanden opslaan en uitwisselen nu bereikbaar voor iedereen

AKERSLOOT, 20051027 -- Filefox -het succesvolle online ftp-systeem- kondigt vandaag de lancering aan van de vernieuwde versie van haar meest populaire abonnementsvorm: Filefox Basic. Vanaf heden beschikken Filefox Basic-gebruikers over 1.000 MB opslagruimte en een toegestaan dataverkeer van 10 GB per maand. De upgrade is mogelijk door het succes van Basic en de introductie van nieuwe technologie.


"Met deze upgrade is Filefox Basic niet alleen interessant voor regelmatig wisselende bestanden, het vergroot ook de mogelijkheden Basic te gebruiken als snel en kosteneffectief back-up-medium. Voor data die men voortdurend opnieuw aan relaties beschikbaar wil stellen en dus langer actief wil houden is nu ook meer ruimte. Wij zien dat Filefox op dit moment intensief wordt gebruikt door onder meer grafici, architecten, accountants, videoproducers, fotografen, musici en andere zakenmensen. Sommigen van hen hebben behoefte aan meer opslagruimte voor back-up-doeleinden; anderen kunnen door de vergrote capaciteit juist flexibeler werken. Het aantal relaties per klant dat gebruik maakt van het Filefox-systeem neemt tenslotte voortdurend toe; steeds vaker stopt men met het versturen van CD's en gaat men filefoxen", zegt Paul Bouwman, manager van Filefox.

Filefox wordt voortdurend uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Zo is er nu de 'Assistent', een handig hulpmiddel dat het nog eenvoudiger maakt nieuwe relatiegroepen en gebruikers aan te maken binnen een eigen Filefox-systeem.

Over Filefox

Filefox maakt een einde aan het gedoe en de kosten die het inrichten van een standaard ftp-server met zich meebrengt. Filefox is een online ftp-systeem dat vakmensen in staat stelt op een professionele wijze grote digitale bestanden uit te wisselen. Er is geen investering in eigen hardware nodig; het Filefox-systeem draait volledig op internet en is 24 uur per dag bereikbaar. Zodoende kunnen grafische files, foto's, video, technische tekeningen en andere grote bestanden vanaf elke plek ter wereld via internet worden verstuurd en kunnen zij waar ook ter wereld worden benaderd.

Filefox biedt eenvoud, gemak, snelheid, serieuze opslagruimte en tijds- en kostenbesparingen. Gebruikers raken snel gewend aan Filefox en ervaren dit systeem als een welkom alternatief voor overvolle e-mailboxen en het wachten op CD's per post of koerier. Elk Filefox-systeem biedt toegang aan een onbeperkt aantal gebruikers die zelf geen betaald abonnement nodig hebben om Filefox te gebruiken. De eigenaar van een Filefox-systeem kan voor iedere relatiegroep bevoegdheden instellen. Dit Hollandse product is ontwikkeld door ArrowGraphics b.v. en Soko Isp b.v., twee partijen met jarenlange ervaring op het gebied van internettoepassingen en webgebaseerde applicaties.

Voor zowel beheer als algemeen gebruik van het systeem is een standaard op elke PC aanwezig browserprogramma voldoende. Filefox laat exact weten wie wat doet en wanneer, zodra een nieuw bestand beschikbaar is voor downloaden wordt de ontvanger automatisch geïnformeerd en voortdurend is te zien hoe lang het nog duurt voor een upload compleet is. Bestanden blijven zolang men wil beschikbaar binnen het eigen Filefox-systeem.

Filefox Basic kost 59,95 euro per maand; er is ook een Lite en Pro vorm. De minimale contractsduur is drie maanden; de verschillende abonnementsvormen kenmerken zich door een eenvoudige structuur, er kan probleemloos worden gewisseld van de ene naar de andere vorm en elk abonnement is indien gewenst snel opzegbaar zonder lastige vragen. Filefox werkt niet met een 'tegoed' dat plotseling niet meer toereikend is, maar biedt de zekerheid van continuïteit. Filefox is een veilig en betrouwbaar product dankzij versleuteling, virusprotectie, automatische back-ups en moderne firewall-technologie.

Op de website www.filefox.nl is een gratis proefabonnement aan te vragen dat volledige functionaliteit biedt. Meer informatie over de werking, de mogelijkheden en de abonnementsvormen kan ook op deze site gevonden worden.

ArrowGraphics b.v. in Akersloot heeft ruim acht jaar ervaring met de ontwikkeling van webgebaseerde applicaties. Vandaag de dag maken honderden vakmensen met regelmaat gebruik van het door hen ontwikkelde Filefox en hun aantal neemt dagelijks toe.