PERSBERICHT - 2005-09-02

Dagelijkse vlucht Amsterdam-Washington gehandhaafd

United past vluchten aan in winterdienstregeling

Met ingang van de winterdienstregeling op 28 oktober a.s., past United een aantal vluchten in het routenet aan. Hierin komt één van de twee dagelijkse vluchten van Londen naar New York JFK te vervallen, evenals de route San Francisco - Parijs CDG. Ook schort United haar vlucht van Amsterdam naar Chicago op tot voorjaar 2006. De dagelijkse vliegverbinding tussen Schiphol en Washington DC blijft normaal gehandhaafd.

De maatregel is genomen om het hoofd te bieden aan de sterk gestegen kostenontwikkelingen en de overcapaciteit op de transatlantische vliegroutes. United was in het tweede kwartaal van dit jaar 262 miljoen dollar meer kwijt aan vliegtuigbrandstof, dan in dezelfde periode vorig jaar. Alleen al in de maand juli stegen Uniteds brandstofkosten met 46%. Door de overcapaciteit in de markt neemt ook de prijsdruk toe.

Gedurende de wintermaanden blijft United dagelijks tien vluchten bieden vanuit Londen naar de Verenigde Staten, twee vanuit Parijs en één vanuit Amsterdam.
We blijven vanuit Amsterdam dagelijks met een Boeing 777 naar Washington DC vliegen en zullen vanaf 7 juni 2006 ook de route Amsterdam-Chicago hervatten, aldus Frank W. Takes, General Manager Benelux van United Airlines.

Over United Airlines
Dagelijks voeren United, United Express en Ted ruim 3.400 vluchten uit over de gehele wereld, waaronder dagelijkse nonstop vluchten van Amsterdam naar Washington DC en Chicago. Nieuws over United kan men vinden op www.unitedairlines.nl
United Airlines maakt deel uit van Star Alliance. Dit netwerk van luchtvaartmaatschappijen is in 1997 opgericht om passagiers wereldwijd goede verbindingen , soepele aansluitingen en comfortabele vliegreizen te bieden. Alle Star Alliance luchtvaartmaatschappijen samen bieden nu meer dan 15.000 dagelijkse vluchten naar bijna 800 bestemmingen in 139 landen.

Noot voor de redactie (