Gemeente Breda

Een frisse blik op de weg! Rijvaardigheidstest voor senior automobilisten

Op vrijdag 28 oktober vindt de 20ste de rijvaardigheidstest voor mensen van 50 jaar en ouder plaats. 50-plussers, woonachtig in Breda, in het bezit van een geldig rijbewijs en een eigen auto, kunnen zich weer laten testen op verkeerskennis en rijvaardigheid.

Deze rijvaardigheidstest voor senioren vindt plaats in dorpshuis t Web, Scheperij 13, 4847 EZ Teteringen, s ochtends van 8.30 tot 12.15 uur en s middags van 13.15 tot 16.45 uur. De rijvaardigheidstest is bedoeld om de verkeerskennis en vaardigheden in het verkeer op te frissen en wordt georganiseerd in het kader van het actieve verkeersveiligheidsbeleid.

De rijvaardigheidstest bestaat uit een theoretisch deel, uitwisseling van verkeerservaringen met andere deelnemers, een praktijkrit en een nabespreking. De praktijkrit vindt plaats met de eigen auto. Verder zal er ook een gehoor- en een ogentest worden afgenomen. Dit alles duurt één dagdeel; s ochtends of s middags. De rijvaardigheidstest is geheel vrijblijvend en de resultaten ervan hebben geen invloed op het rijbewijs. Wel krijgen alle deelnemers aan het eind van het programma een persoonlijk advies over het verbeteren van de eigen veiligheid in het verkeer. Daarnaast ontvangt men een deelnamecertificaat en een naslagwerk over alle (laatste) wijzigingen in het verkeer. De gezamenlijke rijscholen van Breda verzorgen de rijvaardigheidstest. De organisatie is in handen van de gemeente Breda en Stichting Ouderenwerk Breda (SOB).

Geïnteresseerden kunnen zich van 12 september tot en met 5 oktober telefonisch aanmelden. Dit kan op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur bij Stichting Ouderenwerk Breda (SOB), telefoon (076) 525 1532. Informatiefolders zijn verkrijgbaar bij de balie Voorlichting in het Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10, de ouderensteunpunten, wijkbureaus van politie, (wijk) bibliotheken en alle buurt- en gemeenschapshuizen. De kosten voor de rijvaardigheidstest senioren bedragen 12,50 per deelnemer.

Breda, 9 september 2005.