Gemeente Schiedam


Grote schoonmaakactie in Groenoord Midden

Gemeente, politie, ONS Woonplus Schedam en bewoners slaan handen ineen

De gemeente, Woonplus, de politie Rotterdam-Rijnmond en ONS-Irado hebben de handen ineengeslagen en organiseren van maandag 24 tot en met vrijdag 28 oktober een grote schoonmaakactie in Groenoord-Midden. De hele buurt tussen de Laan van Bol¿Es en de Vivaldilaan wordt aangepakt. Deze actie is een vervolg op de succesvolle schoonmaak afgelopen zomer in Groenoord-Zuid.

Alle bewoners van oud tot jong worden zoveel mogelijk bij de schoonmaakbeurt betrokken. Ook kunnen bewoners tijdens deze actie hun grofvuil gratis aanbieden. Zij ontvangen een brief op welke dagen dat voor hun straat van toepassing is.

Wat wordt schoongemaakt?
Alle algemene ruimten worden opgeruimd en krijgen een extra schoonmaakbeurt. Ook de buitenruimte komt aan bod; zwerfvuil wordt opgeprikt, de SOS-ploeg van de ONS staat paraat om verschillende klachten aan te pakken en de ONS zet een extra veegwagen in om alle pleinen en plantsoenen er weer brandschoon uit te laten zien. De Lichtblauwe Brigade is aanwezig voor assistentie bij het afvoeren van fietswrakken en winkelwagens. De hogedrukspuit wordt ingezet om de gevels te reinigen. Daarnaast worden op verschillende plekken in de buurt schoolborden opgehangen. Elke middag tijdens de actie vindt er een workshop bordkrijten plaats voor kinderen. Ook jongeren spelen een grote rol in het bevorderen van een schoon en leefbaar Groenoord. Daarom wordt op woensdag 26 oktober 2005 een actief kinder- en jongerenprogramma verzorgd in de buurt.

Waar en wanneer wordt er schoongemaakt?

De aftrap voor de schoonmaakactie vindt plaats op maandag 24 oktober om 9.00 uur in de Martinuskerk aan de Willem Andriessenlaan, onder de aanwezigheid van tal van kinderen uit Groenoord die ook actief helpen tijdens de actie.
De Martinuskerk doet verder de gehele actieweek dienst als centraal punt voor de actie. Zo wordt hier elke morgen tijdens de actie om 9.00 uur met alle betrokkenen, zowel professionals als bewoners, ontbeten. Ook worden hier verschillende stands bemand door medewerkers van de gemeente, Woonplus en de ONS waar bewoners terecht kunnen voor allerlei informatie over het schoon en leefbaar houden van de wijk. Vervolgens start om 9.30 uur het schoonmaakprogramma.

Kijk hieronder voor het schoonmaakschema.

24 oktober: Bart Verhallenplein, Cornelia van Zantenplein, Toon Verheystraat (westelijke flat), Peter van Anrooylaan, Willem Landréplein, Jozef Oreliosingel (westelijke flats).

25 oktober: Albert Van Raalteplein, Henriëtte Bosmansplein, Willem Andriessenlaan, Jozef Oreliosingel (oostelijke flats), Bernard Zweersplein.

26 oktober: Kinder- en jongerenactiviteiten, over de gehele buurt verspreid.

27 oktober: Louis Zimmermannplein, Jacques Urlusplein en de Vivaldilaan.

28 oktober: Dirk Schaferplein, Sem Dresdenplein en Eduard van Beinumlaan.

Bewoners die graag hun helpende hand willen aanbieden tijdens deze schoonmaakactie, kunnen zich alvast aanmelden bij Bureau de Vijf terecht via tel. 06-51700770 of via e-mail geefme@devijf.nl.