Bartiméus


kadoshop 't Ogenblikje

Bartiméus opent kadoshop 't Ogenblikje

Vanaf
vrijdag 28 oktober opent Bartiméus de deuren van kadoshop t Ogenblikje voor het publiek. In de voormalige shop van het ANWB tankstation aan de Driebergsestraatweg 73 in Doorn gaan cliënten van Bartiméus woonaccessoires en verse producten verkopen die ook gemaakt zijn door mensen die slechtziend of blind zijn. Door de opening van t Ogenblikje wordt de werkgelegenheid voor cliënten van Bartiméus uitgebreid en worden de contacten tussen Bartiméus-cliënten en de omgeving vergroot.

De kadoschop zal donderdag 27 oktober om 11:00 uur officieel worden geopend door de echtgenote van de Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht mevrouw Staal samen met de Burgemeester Reeringh van Doorn. De heer Staal is in zijn nevenfunctie tevens voorzitter van de ANWB en laat zich bij verhindering vertegenwoordigen door zijn echtgenote.

In de kadoshop worden kados verkocht die gemaakt zijn op de werkplaatsen van Bartiméus, zoals houten speelgoed, pompoenkaarsen, mozaïekspiegels, kaarten met braille en badartikelen. Ook verzorgt de bakkerij van Bartiméus de verse broodjes en koekjes en zijn er eieren en seizoensgebonden groenten afkomstig van de boerderij van Bartiméus. Bartiméus wil graag iedereen uitnodigen om een kijkje te nemen in kadoshop t Ogenblikje. Voor een kado dat leuk is om zelf te houden maar ook bijzonder is om kado te doen.

t Ogenblikje is geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich op het terrein van het ANWB tankstation, schuin tegenover Bartiméus aan de Driebergsestraatweg 73 in Doorn. Naast het tankstation zijn parkeerplaatsen gereserveerd voor bezoekers aan de shop.

Achtergrondinformatie over Bartiméus

Bartiméus

onderwijs, zorg en dienstverlening aan mensen die slechtziend of blind zijn

Bartiméus ondersteunt slechtziende en blinde kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen leven, leren en werken. Dit geldt ook voor slechtziende en blinde mensen met een verstandelijke beperking.

Wat biedt Bartiméus?
Dienstverlening dicht bij huis zoals onderzoek, begeleiding, hulpmiddelen, cursussen, advies, informatie en voorlichting. (Speciaal) basis en voortgezet onderwijs voor blinde en slechtziende leerlingen. Ook ambulante onderwijskundige begeleiding van blinde en slechtziende leerlingen en hun leraren op reguliere scholen.
Voor mensen bij wie de visuele beperking gecombineerd is met andere handicaps biedt Bartiméus onder andere verschillende woonvormen, onderwijs, dagbesteding, begeleid werken en vrijetijdsbesteding. Ondersteuning voor professionals die werken met en voor mensen met een (mogelijke) visuele beperking. Dit kan onderzoek, begeleiding of advies zijn.

Wanneer leven, leren, werken met een visuele beperking tot vragen leidt, is Bartiméus beschikbaar voor een passend, persoonlijk en professioneel antwoord
.

Zie ook op onze website www.bartimeus.nl/ogenblikje

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Fleur Kusters (persvoorlichter)

T (0343) 52 68 81

M 06 26 668 668

f.kusters@bartimeus.nl