Ingezonden persbericht


Rotterdam, 25 oktober 2005

Bonte aflevering van 'de Milieuridders'

Rob Muntz & Paul Jan van de Wint zijn gegrepen door het activistenvirus. Vanuit de studio bestrijden zij misstanden op gebied van natuur, milieu en dierenwelzijn. En deze week - ze lijkt niet meer weg te denken - alwéér Georgina Verbaan als deskundige in de studio.

De aflevering gaat over bont. Reden genoeg voor Georgina om Van de Wint te verdrijven van zijn presentatiedeskje. De Milieuridders bezochten enige tijd geleden de modeshow van Frans Molenaar en spraken met voor- en tegenstanders van deze 'dierlijke couture'. Georgina was te vinden bij een anti-bontcampagne in de Amsterdamse PC Hooftstraat, waar zij uitvoerig werd belaagd door de aanwezige pers alvorens als 'Milieuridder' ongestoord haar werk te kunnen doen. Rob Muntz bezocht Marijke Helwegen die haar naam heeft verbonden aan de organisatie 'PETA'.

Deze week ook beeldmateriaal over de bontindustrie. "Niet geschikt voor de zwakke maag, maar daar heeft de Kijkwijzer helaas nog geen pictogram voor", aldus Van de Wint.

De bontspecial van 'De Milieuridders' is vrijdag 28 oktober om 20.22 uur te zien op Nederland 3. 'De Milieuridders' wordt uitgezonden door LLiNK. LLiNK maakt programma's over mondiale verhoudingen, mensenrechten, dierenrechten, natuur en milieu. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. Vanaf september 2005 zendt LLiNK uit op Nederland 3, Radio 1, 3FM, 747AM en www.LLiNK.nl.

EINDE PERSBERICHT

---

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Exploitatie TV
020-4651012
info@exploitatie.tv

LLiNK
Mattheus Bleijenberg (LLiNK): 010 - 288 2280 / 06-53353793 Yvonne Gispen (LLiNK): 010 - 288 2281