Stadsdeel Amsterdam-Noord

Noord doet mee aan ramadanfestival

Dit jaar is de vastenmaand ramadan aangegrepen om het eerste Ramadan Festival te organiseren. In Noord vinden op diverse locaties gedurende de hele ramadanmaand iftarbijeenkomsten en lezingen plaats. Ook openen islamitische gezinnen in Noord hun deuren voor niet-moslims voor een gezamenlijke iftar. Stadsdeelvoorzitter Rob Post en portefeuillehouder diversiteit Kees Diepeveen steunen dit initiatief en nemen zelf deel aan verschillende iftarbijeenkomsten.

28 oktober bezoekt Rob Post de Turkse stichting EmirSultan. Hier nuttigt hij samen met alle aanwezigen de iftarmaaltijd. Kees Diepeveen neemt de 28ste bij Stichting Algemene Marokkaanse Cultuur deel aan de discussie over overlast in Noord. De 29ste verzorgt Diepeveen de opening van de iftarbijeenkomst van de stichtingen MUN en UMAO. Tijdens deze bijeenkomst wordt ondermeer gesproken over Kerk, Staat en Moslimcity. Ook bezoekt Kees Diepeveen een gastgezin in Noord voor een hospitality dinner. Al deze bijeenkomsten zijn bedoeld om moslims en niet-moslims met elkaar in gesprek te laten komen.

Het stadsdeel Amsterdam-Noord steunt dit initiatief omdat zij het van belang vinden dat de verschillende bevolkingsgroepen elkaar leren kennen en respecteren. Hieraan is zowel bij moslims als niet moslims behoefte. De vastenmaand Ramadan is een unieke en geschikte mogelijkheid om hieraan een bijdrage te leveren.

Op dit moment doen tientallen lokale organisaties mee aan het Ramadan Festival. Kijk voor meer informatie over het Ramadan Festival op www.ramadanfestival.nl