Gemeente IJsselstein


Speciale activiteiten in stadsmuseum
vrijdag, 28 oktober 2005 - 09:33 CET

Vanavond om 20.00 uur in het Stadsmuseum twee interessante presentaties.Thomas van Straalen uit Monster (oud-medewerker Rijksdienst voor Monumentenzorg) houdt een diapresentatie over middeleeuwse vestingmuren en -poorten in het algemeen en de IJsselsteinse walmuur in het bijzonder. Na de pauze sluit historicus Martin de Bruijn daar op aan met een boeiend verhaal over De burger als krijger

Alle mannelijke inwoners, jong en oud, en niet alleen soldaten, konden opgeroepen worden om de stad te verdedigen. De Bruijn is de schrijver van het boek IJsselstein de Vesting dat begin november zal verschijnen.
Belangstellenden voor de lezingen kunnen zich tijdens openingstijden aanmelden bij het Stadsmuseum (kosten: 5,-; 3,- voor vrienden).

Tijdens de Landelijke Archievendag op zaterdag 29 oktober, rondom het thema Buren, zijn er speciale activiteiten, waaronder gratis rondleidingen in de tentoonstelling MUUR en een kleine tentoonstelling Burenlief en -leed, met activiteiten voor jong en oud bij fotos en documenten uit het Gemeentearchief IJsselstein. Het museum is tijdens dit Provinciaal Museumweekend gratis toegankelijk, evenals vele andere musea in de provincie.

Adres Stadsmuseum IJsselstein: Walkade 2 (3401 DS IJsselstein), vlakbij de IJsselpoort. Het museum is geopend van 13.00-17.00 uur behalve op maandag.
Info www.stadsmuseum.nl