RWI: Uitnodiging persconferentie herbeoordeling WAO'ers

Raad voor werk en inkomen

RWI: Uitnodiging persconferentie

Aanbieding RWI-onderzoek herbeoordeling WAO-ers aan minister De Geus

Den Haag, 28 oktober 2005

Vandaag, vrijdag 28 oktober, presenteert de Raad voor Werk en Inkomen het onderzoek 'De weg terug: van arbeidsongeschiktheid naar werk'. In dit onderzoek wordt ingegaan op de gevolgen van de herbeoordelingen in de periode 2001-2004 voor de arbeidsmarkt- en inkomenspositie van (gedeeltelijk) goedgekeurde WAO-gerechtigden. De publicatie vindt plaats op een persconferentie, waarop RWI-voorzitter Jan van Zijl het onderzoeksrapport aan minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid overhandigt. Minister De Geus zal op de bevindingen reageren. Namens de werkgevers- en werknemersgeledingen in de RWI zullen Jan Willem van den Braak (directeur Sociale Zaken VNO-NCW) en Ton Heerts (hoofdbestuurder FNV) een reactie geven.

U bent van harte uitgenodigd deze persconferentie bij te wonen.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 28 oktober, ca. 13.30 uur (pauze ministerraad) in Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.
Vanaf 13.00 uur zijn exemplaren van het onderzoek en een bijbehorend persbericht in Nieuwspoort beschikbaar.

Meer informatie is verkrijgbaar bij Roelof Janssens (hoofd Communicatie RWI): 070 789 0 708/06 536 11 463 of Bart van Leeuwen (woordvoerder SZW): 070 333 59 55/06 511 78 596.

De Raad voor Werk en Inkomen is het overlegorgaan van werkgevers, werknemers en gemeenten. De RWI doet voorstellen aan de regering over het brede terrein van werk en inkomen. Doel van deze voorstellen is een goed functionerende arbeidsmarkt te bevorderen. Het vergroten van de transparantie van en het verbeteren van de kwaliteit op de reĂŻntegratiemarkt behoort eveneens tot de kerntaken van de RWI.