Amsterdam Airport Schiphol

9ea862.jpg

Published: 10:13 28.10.2005 GMT+2 /HUGIN /Source: Schiphol Group

Noordelijke taxibaan in gebruik

Gisteravond, om 20.30 uur is de nieuwe noordelijke taxibaan van Amsterdam Airport Schiphol in gebruik genomen. Het eerste vliegtuig taxiede na de landing op de Polderbaan over Schiphols nieuwste taxibaan. Met de ingebruikname van deze taxibaan is het nieuwe banenstelsel van Schiphol, met als belangrijkste uitbreiding de Polderbaan, compleet.

De noordelijke taxibaan maakt het mogelijk voor taxiënde vliegtuigen om de Polderbaan te bereiken zonder het vliegverkeer te verstoren dat gebruik maakt van de Zwanenburgbaan in of vanuit zuidelijke richting. De taxibaan draagt daarmee bij aan de betrouwbaarheid en punctualiteit van het vliegverkeer op Schiphol.

In het voorjaar van 2004 is Amsterdam Airport Schiphol begonnen met de aanleg van de noordelijke taxibaan. De taxibaan is 4250 meter lang en loopt vanaf Schiphol-Centrum om de noordelijke kop van de Zwanenburgbaan naar de Polderbaan. Om de zuidelijke kop van de Zwanenburgbaan loopt al een taxibaan naar de Polderbaan. Deze rijbaan wordt gebruikt als de Zwanenburgbaan en de Polderbaan beide gebruikt worden vanuit of naar het noorden.

Pdf persbericht

Een digitale kaart kunt u opvragen bij persvoorlichting Schiphol Group: 020-6012673.

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië. http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl